Magnetische spellingsdoos van de Gorgels

Review: Magnetische spellingsdoos van de Gorgels

(Door Suzanne) Ook bij ons thuis zijn de kinderen groot fan van de Gorgels. Toen we hoorden dat er nieuwe magnetische spellingsdoos van de Gorgels mocht worden getest, stonden ze hier dan ook direct te springen. 

Magnetische spellingsdoos

De spellingsdoos is een platte metalen doos met daarin magnetische letters en werkbladen. De doos zelf toont een plaat van Melle en Bobba, zoals op de kaft van het boek. De aandacht is direct getrokken en de kinderen kunnen niet wachten om de binnenkant van de doos te inspecteren. De doos is niet zo heel groot en makkelijk op te bergen, omdat hij zo plat is.

De inhoud

In de deksel van de doos zitten de letters. Je moet ze voor gebruik nog los maken, maar kunt daarna ook handig gebruik maken van de voorgedrukte letters in de deksel. Zo weet je precies waar je de gebruikte letters terug kunt plakken.

De onderkant van de doos gebruik je als werkruimte. Je kunt een werkblad nemen en de oefeningen die daarop staan maken. Er zijn verschillende invuloefeningen waarbij spellingsregels aan bod komen, bijvoorbeeld de letterzetter-regel.
Alle kaarten zijn voorzien van plaatjes van de Gorgels.

Er zijn 16 verschillende werkbladen en 180 magnetische letters. Natuurlijk kun je ook zonder de werkbladen met de letters spelen.

Magnetische spellingsdoos van de Gorgels

Lees ook: RECENSIE: DE GORGELS AVI KWARTET

De mening van de experts

Mijn kinderen zijn enthousiast. De werkbladen nodigen uit tot spelen en de kinderen zijn op die manier actief bezig met spellen. Ook zonder de werkbladen kunnen ze zich prima vermaken met de spellingsdoos.
Het enige nadeel is dat je de letters na afloop weer allemaal op de goede plek terug moet hangen.

De spellingsdoos is geschikt voor kinderen vanaf groep 4 en is te koop voor €19,95.