Rulantica, beste zwembad ooit!

Rulantica, beste zwembad ooit!

Onze kinderen keken er al de hele meivakantie naar uit. Europa-Park hadden ze wel zin in, maar Rulantica leek hen het meest geweldige ooit nadat ze wat filmpjes hadden gezien. Zwembad, zwemparadijs dekt dan ook allemaal de lading niet. Het is een zwempretpark!

Rulantica, beste zwembad ooit!

Waterwereld Rulantica ligt op kleine afstand van Europa-Park. Wij reden er met de auto in zo’n tien minuten heen vanuit het Camp Resort en konden met het kaartje voor het waterpark gratis parkeren. Rulantica is een van de grootste waterparken van Europa. Er zijn 50 glijbanen en wateracttracties! Waar andere waterparken kiezen voor subtropische sferen met palmbomen, is hier een Scandinavische belevingswereld gecreëerd met fantasierijke ontwerpen en een ongekende liefde voor detail. Daarom kwamen er in 2022 800.000 bezoekers. Je kunt zowel binnen als buiten eindeloos zwemmen en plezier beleven. Het wachten op de glijbanen viel ook echt mee, dat heb ik wel eens anders gehad in grote zwembaden in Nederland. Ik denk ook omdat het zo groot is en zoveel verschillende glijbanen. Voor elk wat wils, want ook aan de jonge kinderen is gedacht.

Wij mochten er na een pretparkdag aan het einde van de middag verblijven. Het waterpark was toen tot 22.00 uur open en bijna hadden we dat gered. Onze kinderen wilden eigenlijk niet weg, maar de vermoeidheid begon toch wat op te komen. Als het aan hen lag hadden ze zelfs dagen kunnen blijven.

Ik vroeg onze kinderen voor een quote:

L. (9 jaar) Ze hebben heel veel leuke glijbanen en het is het leukste zwembad waar ik ooit in ben geweest.

M. (5 jaar) Ik vind Lazy river Snorri Saga, het buitenzwembad en de golven in het grote bad heel leuk!

Themazones

Rulantica is ingedeeld in 9 avontuurlijke themazones voor de hele familie, waarvan 8 binnen en 1 buiten.

Themazone Trølldal

We begonnen onze Rulantica dag bij het waterpark voor de jongste kinderen. Hier staan genoeg ligstoelen om je handdoek op te leggen. Onze dochter had toen nog net niet haar zwemdiploma (nu wel), dus hier konden we haar naar hartelust zelf laten spelen. Ondertussen lurkte ik aan de frisdrank waar ik een grote beker van kocht die we telkens konden vullen. De temperatuur van het water is overal heerlijk, ook buiten!

Vildststrøm

Ik heb er helaas geen foto van, want natuurlijk ging je met de wildwaterbaan naar buiten. Dit was mijn favoriet, het was erg leuk om met beide kinderen in te gaan en ook veel rustiger dan bekende andere zwembaden hier in Nederland. Hier zat je niet meteen hutje mutje op elkaar, iedereen wachtte ook rustig op het stoplicht.

Glijbanen

De glijbanen werden vooral door onze oudste met zijn vader onveilig gemaakt. Al ben ik ook in de Vikingløp”-raceglijbaan geweest. Ik gilde mijn longen uit mijn lijf, wat vond ik het eng, naar beneden racen op mijn buik haha. Als de toren is beklommen (en dat is best een eind met een mat in je handen), zijn er in totaal acht buizen waarin de bezoekers het tegen elkaar kunnen opnemen. Op matten gaat het dan ‘head first’ de diepte in. Elke seconde telt op de snelste glijbaan van Europa, want slechts één persoon kan bij de finish als winnaar uit de bus komen en toegejuicht worden door de toeschouwers op de tribune.

Er zijn ook enge achtbanen waar we allemaal niet in zijn geweest, echt voor de thrillseeker: de atttractie Shotgun falls Isbrekker bijvoorbeeld, waarin zij in een buis naar beneden storten en aan het einde van 1,5 meter hoogte in het water plonsen. Of in de AquaRocket-glijbaan Dugdrob & Vildfål waarin moedige gasten na het betreden van de glazen capsule een countdown horen: 3, 2, 1 … waarna de bodem onder hun voeten wegklapt en zij in de diepte duiken.

In totaal heeft Waterwereld Rulantica maar liefst 25 waterattracties zoals Duitslands grootste golfslagbad, een ontspannende lazy river van 250 meter en 17 glijbanen, waaronder een aantal unieke voor Europa. De attracties zijn voor jong en oud maar sommige hebben om veiligheidsredenen leeftijds- en/of lengterestricties, dus goed op de bordjes letten.

Snorri Saga

Even een aparte vermelding voor Lazy River Snorri Saga, want hier ben ik met onze jongste het meeste in gegaan. Je krijgt van de medewerkers een grote band waar je met z’n tweeën in kan hangen. Je dobbert in rustig tempo een grot in waar een verhaal wordt verteld over Snorri en de zeemeerminnen en -mannen. Je ziet videobeelden, poppen van Snorri, geluid, licht, rustige muziekjes, van alles! Heerlijk om bij weg te dromen, het deed mij denken aan de Droomvlucht in de Efteling.

Buitenzwembad

Buiten de 20 meter hoge schelpvormige hal (met een oppervlakte van 32.600 m2) is er buiten nog eens 8.000 m2 waterplezier. Naast een buitenbad (500 m2) en een wildwaterrivier is er een ligweide waar bezoekers op een van de 500 ligstoelen kunnen relaxen. Er zijn omkleedruimtes in verschillende groottes met in totaal ruim 3.500 lockers. Je komt vanaf het warme bad binnen zo door de flappers naar het verwarmde buitenbad. Toen wij er waren stond er een frisse wind, dus buiten lopen in je badkleding was niet aan te raden. Maar het bad zelf was heerlijk. Er staat ook een waterattractie buiten die regelmatig getoond wordt aan andere pretparken als tip om aan te schaffen. Kinderen draaien hier rondjes in en kunnen elkaar nat spuiten, heerlijk op warme dagen. Er is een buitenbar waarbij je in het water cocktails kunt drinken.

Eten en drinken

Als je binnenkomt, krijg je een polsbandje waar wat geld opgeladen is. Met dat bandje kun je naar hartelust eten en drinken bestellen. Na je Rulantica bezoek reken je dan digitaal alles af wat je hebt besteld. Voor de kinderen hadden we er dan ook geen geld opgezet, want wij bestelden toch met hen samen. Je kon pizza eten, salade, friet en natuurlijk ook ijs, zoals een Swirl bestellen.

Relaxplekken

Overal vind je goede ligstoelen, maar er zijn ook wat privéplekken te huren, zodat je in alle rust kunt liggen, chillen en eten.

Informatie

Openingstijden Rulantica
In tegenstelling tot het attractiepark (dat een winter- en zomeropenstelling heeft) is Waterwereld Rulantica het hele jaar open. De openingstijden zijn (behalve op feestdagen) van 9.30 tot 22.00 uur (vanaf 09.00 uur voor gasten van Europa-Park Hotels). Vanwege het begrensde aantal bezoekers hebben gasten voor Rulantica een ticket op datum nodig. Losse dagtickets zijn online te koop; vanaf 3 maanden voor de bezoekdatum. Avondkaartjes (toegang vanaf 17.00 uur) zijn vier weken van tevoren verkrijgbaar. Hotelgasten hebben altijd de mogelijkheid een ticket bij hun reservering te boeken. Tickets zijn te bestellen op tickets.europapark.de. Actuele informatie en toegangsprijzen zijn te vinden op rulantica.nl.