Overnachten in Europa-Park

Overnachten in Europa-Park

Als je naar Europa-Park gaat (ons favoriete pretpark), dan is het wel lekker als je er ook kunt overnachten. Je hebt daar allerlei mogelijkheden voor. Je kunt kamperen, net als wij in een huifkar slapen of in een luxe hotel. Wat kies jij?

Overnachten in Europa-Park

Camp Resort

Camp resort Europa-Park

Wij werden uitgenodigd om te overnachten op het Camp Resort van Europa-Park. Zes jaar geleden sliepen we in een blokhut, nu kregen we toevallig de huifkar ernaast. Het is niet groot, maar wel echt leuk om in te slapen! Het hele park is in thema van het wilde westen en dat is tot in de details uitgewerkt. Klapdeuren bij het toiletgebouw, huifkarren, kampvuurtjes die je zelf kunt aanmaken met de houtblokken die er liggen, blokhutten, tipi’s en typische Amerikaanse muziek. We werden gewaarschuwd voor eventueel geluidsoverlast met de dunne muurtjes en/of tentdoek. Maar wij kwamen net van een luidruchtige camping af in Straatsburg, dus dit voelde als een oase van rust ;). Het viel ons in ieder geval erg mee en we waren toch moe na een dag slenteren en prikkels :).

De prijzen voor het Camp Resort liggen tussen de €250,- en €500,- per weekend, maar de accomodaties zijn al snel volgeboekt. Je moet hier dan nog wel de tickets voor het pretpark bij boeken. Bekijk de prijzen hier

Als je op het Camp Resort slaapt, kun je er ontbijt bij boeken. Je loopt dan langs een eenvoudig buffet met genoeg keuze. De laatste dag stonden er enorme schoolgroepen te wachten waardoor de rij heel lang was. Het bleek dat je er als “losse” gast langs mocht lopen, maar dit was ons niet duidelijk. Dus besloten wij om een vers broodje te kopen in het kraampje naast het buffet. Die bleken gelukkig heel goedkoop en kan dus ook makkelijk als je het ontbijt er niet bij wil. Zo konden we met het broodje in de hand naar het pretpark lopen dat al om 9.00 uur open ging.

Het ontbijtbuffet is €14,- voor volwassenen en €7,- voor kinderen, bekijk het hier.

Kamperen

Kamperen Europa-Park

Ook een goede optie is kamperen op het veld naast de huifkarren en blokhutten. Het pretpark ligt dichtbij de Franse grens, dus het is een ideale tussenstop als je op weg bent naar het zuiden van Frankrijk. Een paar dagen pretpark beleven en weer door. Er zijn aardig wat plekken om je camper, caravan of tent neer te zetten. Vooral dat laatste is vanwege de ruimte handig. Het is geen mooie camping met veel speelplek, maar waarschijnlijk overnacht je er alleen en ga je snel het pretpark in. Meer heb je dus ook niet nodig om te overnachten. Er is overigens wel een kleine speeltuin net naast de camping, maar daar zagen we weinig kinderen spelen ;). Xenia van Rugzak vol verhalen stond hier met hun camper.

De prijzen liggen rond de €150,- voor twee nachten. Uiteraard zonder de tickets voor het pretpark.

Hotels

Kies je voor luxe en wil je daar ook best wat voor neerleggen? Dan zijn de hotels een goede optie! Er zijn zes prachtige themahotels, met Hotel Krønasår als nieuwste aan Rulantica vast. Vanuit hotel “Krønasår” onderhoudt een shuttledienst een regelmatige verbinding met de rest van het hotel resort en de speciale parkingang voor hotelgasten. En vanuit het hotel resort waar je overigens ook heerlijk kunt eten ga je zo met een treintje naar de ingang van Europa-Park en van daaruit kun je naar het Camp Resort lopen.

El Andaluz/Castillo Alcazar

El Andalaluz was het eerste hotel bij Europa-Park en past goed bij het Spanje deel van het pretpark. Je vindt dit hotel dan ook als eerste als je het Spanje deel uitloopt en het hotel resort inkomt. We werden op de eerste dag uitgenodigd voor het avondeten in restaurant Castillo van dit hotel. Een fantastisch buffet, we keken onze ogen uit. Er kwam ook regelmatig vers vlees langs bij de bediening. En ik kon niet kiezen tussen alles desserts, dus nam ik maar veel van alles ;). Tijdens het diner werden we verrast met een optreden Spaanse dans, geweldig!

Krønasår – The Museum Hotel

Krønasår is het nieuwste hotel vlakbij Europa-Park en is speciaal voor het themazwembad Rulantica geopend. Met een brug loop je dan ook zo met je badjas naar Rulantica.Dit hotel is net een natuurhistorisch museum waar niet alleen plaats is voor 1.300 overnachtingsgasten, maar waar ook historische vondsten van de ‘Adventure Club of Europe’ tentoongesteld worden. Hotelgasten krijgen het gevoel alsof ze beland zijn in de bekende film ‘Night at the museum’. In het hotel zijn er twee restaurants: een fine dining restaurant met 220 zitplaatsen en een familierestaurant met 650 zitplaatsen. Ook is er een bar op twee verdiepingen met als thema Noordse ontdekkingen. Vanuit de bar en vanaf de terrassen van beide restaurants kijk je uit over een fjord en de ‘haven’ van ‘Rulantica‘. Alles in thema van Scandinavië dus, net als Rulantica zelf. En wij zijn groot fan van Zweden en Denemarken, dus voelen we ons er helemaal thuis.

Andere hotels

In 1995 opende het eerste hotel, “El Andaluz”, zijn deuren. Oorspronkelijk was dit hotel nog een etage hoger, maar opa Franz Mack twijfelde blijkbaar nog. Hij sloop ’s nachts uit zijn bed om de bovenste etage op de bouwtekening uit te gummen. In 1999 volgde hotel “Castillo Alcazar”, in 2004 hotel “Colosseo”, in 2007 hotel“Santa Isabel”, in 2012 hotel “Bell Rock” en in 2019 hotel “Krønasår”.

De prijzen starten vanaf €1000,- inclusief twee dagen pretpark en een dag Rulantica. Bekijk de prijzen hier