Schoencadeau kind educatief

Schoencadeau kind educatief

Door Bertine en Maike. Sint is weer in het land! Ik vind het altijd een behoorlijke uitdaging om leuke schoencadeautjes te vinden. Ik wil liever geen (plastic) rommel in huis, dus het liefst duurzaam en educatief. En dan ook nog voor een leuk prijsje… Ik zet wat op een rij: Schoencadeau kind educatief. 

Schoencadeau kind educatief

Schoencadeau kind educatief peuters

Kralen rijgen

Kralen rijgen

Kralen rijgen is zowel voor peuters als kleuters een goed werkje voor de fijne motoriek. Later leren de kinderen dan op een goede manier schrijven. Deze foamkralen liggen lekker in de (peuter)hand. Kralen rijgen is goed voor de oog-handcoordinatie en de fijne motoriek. Met de kralen kan het kind een patroon maken, bijvoorbeeld met een rode, een gele, en een blauwe kraal die steeds in die volgorde terug komen. De kinderen leren de kleuren en de vormen zoals cirkel, ovaal en vierkant. Met dit setje leren de kinderen ook nog tellen, optellen en aftrekken.

Bekijk het hier. 

Baksetje

kinder-baksetje

Dit super leuke kinder-baksetje kwam ik een aantal maanden geleden tegen. Eigenlijk een perfect cadeau voor allebei onze knullen want ze zijn verzot op meehelpen in de keuken. Oudste kan echter al aardig uit de voeten met groter keukengerei dus kocht ik dit setje voor onze peuter. Te gebruiken bij zijn speelkeukentje en in ‘het echt’. Dat wordt ongetwijfeld heel veel pret!

Bekijk ook dit baksetje. 

Schoencadeau kind educatief 4 jaar en ouder

Glitterpen

Glitterpennen

Glitterpennen doen het altijd goed. De kinderen leren de kleuren en kunnen hun fijne motoriek ermee oefenen. Laat ze krullen, cirkels, bochten en golven schrijven/tekenen. Kijk ook eens naar de pengreep van het kind bij de pen. De kinderen kunnen letters maken met de pennen en woorden schrijven.

Bekijk het hier

Lees ook: 8X GENIETEN VAN DE HERFST MET KINDEREN

Stempelen

Hoe het bij jullie zit weet ik niet, maar van dit soort stempels kun je er wat mij betreft nooit genoeg hebben. Deze afbeeldingen hadden we nog niet in onze collectie en het voordeel van dit cadeautje is dat kinderen er meteen mee aan de slag kunnen. Wat lekkers erbij in de schoen en ze hebben een top begin van de dag!

Ideaal is dat dit de kleine letters zijn, dus kinderen kunnen er ook fijn woorden mee stempelen.

Bekijk het hier

DE S VAN SINT

schoenletters

En dat lekkers vond ik dit keer in de vorm van schoenletters. Een mooi formaat voor kinderen en leuk als aanvulling bij bijvoorbeeld de stempels, maar eigenlijk ook al helemaal prima als cadeau op zich. Met chocola maak ik ze hier in huis in elk geval altijd blij!

VOOR STOERE STRIJDERS

Blazing team

Toegegeven: ik had werkelijk nog nooit gehoord van de tv-serie ‘Blazing team’, maar deze jojo zag er wel héél cool uit. Ze zijn hier in huis meestal niet zo’n lang leven beschoren, maar deze oogt vrij degelijk uit dus hopelijk kunnen we hier een tijdje mee vooruit. Wat ook handig is bij deze jojo’s: ze zijn verkrijgbaar in verschillende niveaus voor kinderen vanaf 5 jaar. De gedachte is dat je alle vijf verkrijgbare niveaus moet doorlopen om ‘Yo kwan do master’ te worden. Hierom, én vanwege de stoere namen als ‘Beast wrangler’ en ‘Morph master’ moet dit cadeautje gewoon een hit worden.

Toveren

Toveren

Deze kaartjes lagen afgelopen zomer in de winkel en waren enorm populair in diverse onderwijsgroepen op social media. Ik kon het dan ook niet laten om even te gaan kijken en een paar setjes mee te nemen. Door met een soort gaasje over de kaartjes te bewegen komen de afbeeldingen tot leven. Een hele ontdekking waar ze vast en zeker een tijd zoet mee gaan zijn.

Kralenkunst

Kralenkunst

Ook weer zo’n fijn doe-cadeautje waar kinderen meteen aan de ontbijttafel al mee kunnen spelen. Ze zijn er meestal best een tijd mee bezig en het is ook nog eens goed voor de fijne motoriek. Die Sint denkt ook overal aan!

Voor kleine boekenwurmen

kinderboeken

 

Tja, als je zelf juf bent (geweest), je blogt veel over kinderboeken én je bent kinderboeken recensent dan mag een boek natuurlijk niet ontbreken. Ik kocht het al in de zomervakantie (voordat oudste naar groep 3 ging) dus ik was een beetje voorbarig, maar hij blijkt gelukkig verzot op lezen dus ook met dit cadeau zit ik zeker weten goed.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Er staan affiliate links in dit blog.

Wat is jouw favoriete schoencadeautje?