Sesamstraat Live!

Sesamstraat Live!

Afgelopen zondag was de première van Sesamstraat Live! waar we voor waren uitgenodigd. Een fantastische voorstelling vol liedjes en bekende karakters voor kinderen vanaf 2 jaar.

Sesamstraat Live!

Sesamstraat Live! is een leuke en vrolijke voorstelling over de de helden van de Nederlandse televisie. Tommie, Koekiemonster, Elmo, Pino en Bert & Ernie komen allemaal voorbij. Samen met Janouk (bekend van Het Klokhuis) beleven zij mooie avonturen op de zolderkamer van het meisje. Ze gaat verhuizen, maar ontdekt ineens allerlei spullen van Sesamstraat.

Sesamstraat Live!

Al snel komen alle vriendjes voorbij. Bert & Ernie verschijnen als eerste en zingen er natuurlijk op los. Er zit veel muziek in de show!

Alle Sesamstraat figuren doen iets wat we kennen van hen: Elmo knuffelt erop los en doet een quiz. Koekiemonster telt koekjes om ze vervolgens op te eten en Tommie en Pino beantwoorden de vragen van Elmo.

Sesamstraat Live!

Wat vind ik?

Wat is Sesamstraat Live! een fantastische voorstelling voor jonge kinderen! Er zit veel vaart in en heel veel muziek. Weinig tekst dus, wat heel fijn is voor de jongere kinderen. Ze hebben bijna niet de kans om rumoerig te worden, want dan worden ze alweer betrokken in het verhaal of komen er zelfs allerlei kinderliedjes voorbij die ze zelf mee kunnen zingen.Sesamstraat Live!

Sesamstraat Live! vanaf 2 jaar?

Ik kan volmondig ja zeggen. Normaal gesproken ging ik altijd met onze zoon op pad, zoals naar Doornroosje. Maar deze keer ging ik voor het eerst met onze dochter, ze wordt eind december 2 jaar. En ze heeft de hele voorstelling (een uur) genoten! Het begon al toen ze het decor zag. “Ooooo, wow!” riep ze uit. Het was natuurlijk helemaal feest toen de vriendjes het podium op kwamen. Ze juichte, klapte en zong mee. En als ze het niet zo goed kon zien draaide ze zich zo op mijn schoot dat ze het wel kon zien. Ook als ze zich daarvoor aan de stoel voor zich moest vasthouden. Het was voor mij ook een genot om te zien.

Het helpt echt dat er zoveel vaart in de voorstelling zit en er gezongen en gedanst wordt. Dat maakt het zo ontzettend leuk voor kleintjes!

Kijk op de site van Van Hoorne Entertainment voor de speellijst en kaartjes. 

Fotograaf foto’s: Wim Lansen (en van mezelf)