The Christmas Show 2019

The Christmas Show 2019

Door Sharona. De afgelopen week stond het hier thuis al in het teken van de kerstsfeer. De boom werd opgetuigd, er verrees een heel verlicht kerstdorp en de kinderen hadden een kerstontbijt en kerstdiner op school. Met andere woorden, we zaten al lekker in de kerstsfeer en wilde deze lekker lang vast houden.
En hoe kun je dat het beste doen, dan door het bezoeken van een echte kerstshow? The Christmas Show 2019 dus!

The Christmas Show 2019

En welke show is de eerste waar je aan denkt bij een echte kerstshow? Juist: The Christmas Show 2019!
Dit jaar wordt het verhaal van Doornroosje in een echt kerstjasje gestoken, onder de naam Doornroosje en de Kerstprins.

Fan van Doornroosje? Juf Maike ging naar de musical, bekijk hier het verslag.

The Christmas Show

The Christmas Show is sinds vijf jaar niet meer weg te denken uit het Ziggodome. Jaarlijks bij de start van de kerstvakantie wordt er een sprookje of verhaal helemaal omgetoverd tot een waar dans- en zangspektakel  met natuurlijk een overduidelijk kerstsausje er overheen. Diverse grote artiesten verlenen hun medewerking aan de  kerstproductie van RTL en Medialine.

The Christmas Show 2019
Photo by: Floris Heuer – www.florisheuer.com

Het verhaal

Doornroosje met een kerstsausje, hoe kunnen we dit gaan aanpakken? Moeten Maurice Wijnen en Carlo Boszhard gedacht hebben. Beide heren zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het script, waarbij je dus verzekerd kunt zijn van een waar muzikaal spektakel met een flinke portie humor.
Nou simpel, we nemen het gegeven Doornroosje, 2 goede feeën en een vreselijke heks en lost but not least het wakker kussen door de prins. En niet zomaar een prins, nee we gaan voor een heuse kerstprins. En prikken aan een spinnewiel is natuurlijk ook niet echt 2019 (want wie zit er nu met kerst aan zijn spinnewiel?), nee dan kun je je beter prikken aan een kerststukje. O! En we vliegen (letterlijk en figuurlijk) natuurlijk de kerstman er ook even in, want zo maken we het kerstsprookje compleet.

The Christmas Show 2019

Winterse sferen

Samen met onze kleuter, peuter en oma ging ik op pad om te zien of Carlo Boszhard en Maurice Wijnen er inderdaad in geslaagd waren om Doornroosje om te toveren tot een waar kerstspektakel. Doordat we er best vroeg moesten zijn (half 11) en we een flinke reistijd hadden (jammer, Amsterdam ligt nu niet echt naast de deur) waren we redelijk laat in het Ziggodome. Erg jammer, want bij binnenkomst zagen we dat er aan de kinderen goed gedacht was. Er was een kerstman met wie de kinderen, zittend in de arrenslee, op de foto mochten, een draaimolen en een echte ijsbaan! Oke, ijsbaantje. Maar dat mocht voor veel kinderen de pret niet drukken.
Omdat we dus wat later waren hebben we deze attracties even gelaten voor wat het was, met het idee dit na de voorstelling nog te doen. Alleen helaas, toen was alles gesloten. Wachtend op de volgende club kinderen die met hun ouders naar deze voorstelling kwamen.

The Christmas Show 2019

Wat vonden wij van de show?

De meiden hebben van begin tot eind genoten van alle verschillende dansen, muzikale intermezzo’s en de verrassende elementen. Al had het voor onze kleuter 20 minuten korter mogen duren, maar dat heeft meer te maken met haar spanningsboog en kunnen blijven zitten op een stoel, dan met de prestaties van de cast!

Carlo

Carlo Boszhard als verteller is werkelijk waar geniaal en de ster van de show, wat ons betreft! Hij heeft het talent om de rol zo neer te zetten dat je het gevoel krijgt te kijken naar een half geïmproviseerde show. Hij krijgt het publiek mee en weet niet alleen ons, maar ook zijn collega’s te verassen met diverse spontane acties.

Esmee van Kampen

Waar Esmee van Kampen als Fee Formidabel goed mee om weet te gaan. Alle karakters overigens, niemand valt echt uit zijn rol als Carlo weer iets spontaans ertussen in gooit. Fee Formidabel is een beetje een maffe fee, die zich over Doornroosje heeft ontfermt. Een super rol van Esmee Kampen.

Ilse Warringa

Ilse Warringa mag haar strengere kant weer uit de kast halen. Deze juf Ank-vertolkster is de heks in het verhaal. Maar wel een met een flinke knipoog naar allerlei andere heksen uit sprookjes.  Ze zet de rol komisch neer en haar heksenlach is gewoon te leuk (en zoals ze zelf benoemd) misschien soms een beetje een tikkeltje overdreven.
Onze oudste dochter vond de heks toch wel een beetje spannend en kroop zo af en toe even lekker op schoot.

Famke Louise

De rollen lijken speciaal voor mensen geschreven, want als Famke Louise als Fee Fierce over het podium loopt, zie je daar inderdaad een stoere hip hop fee in. In haar spel is ze nog een beetje afwachtend, maar de liedjes die ze zingt zijn goed.

Celine Shoenmaker

Een lieve, schone slaapster dat is wel aan Celine Schoenmaker vertrouwd. Tevens speelde ze haar eigen moeder. Wat ik pas aan het einde van de show doorhad. Prima dubbelrol dus!

Tim Douwsma

Tim Douwsma als knappe, ijdele prins. Ik geloof wel dat er meerdere prinsessenharten sneller van hem gingen kloppen. Vooral toen hij in het publiek nog even langs iemand ging zitten en grapte dat die persoon zeker met hem zou willen zoenen.

Buddy Vedder

Buddy Vedder heeft mij positief verrast in deze christmas show. Ik kende hem eigenlijk alleen maar van goede tijden, slechte tijden en had niet verwacht dat hij een rol op deze manier zou kunnen dragen. Echt een leuke, gekke tot over zijn oren verliefde  professor.

Humor

Het leuke aan deze voorstelling was, dat het naast allerlei bekende elementen voor kinderen (ook de jongere kinderen) ook een hoop humor voor volwassenen zat. Ik houd wel van die subtiele actuele grapjes erin. Zoals bijvoorbeeld Koning Tromp (een rol van Ger Otte). Door de hele voorstelling heen kwamen er verwijzingen naar Trump in voor, waar hij een beetje op de hak genomen werd.
Maar ook Maurice Wijnen werd even op de hak genomen. Fee Formidabel had het over wijnen, wijnen, wijnen waarop de spotlights even naar Maurice gingen. Op de vraag hoe hij smaakte antwoorde Carlo heel gevat: het is een zoete man, wordt alleen een beetje zurig als je je niet aan het script houdt. I love it! Vooral omdat ik echt geloof dat er veel dingen gebeurde die niet in het script stonden.

Publiek

Het leuke van deze show was ook dat het publiek echt betrokken werd bij de show. Kinderen werden bevraagd, ‘prinsen’ uit het publiek getrokken voor een zoensessie en elementen die door de zaal gingen (ik zal niet alles verklappen ;) ). De meiden vonden in ieder geval de sneeuwvlokjes die aan het einde na beneden kwamen het meest magische moment.

De meiden

Zoals gezegd hebben ze genoten. Onze 3-jarige vooral van de muziek. Die zat heerlijk heen en weer te bewegen. Al was de muziek wat hard. De volgende keer haal ik toch even een koptelefoon voor haar, want nu drukte ze af en toe haar handen tegen haar oren.
Onze 5-jarige kon het verhaal wat beter volgen. Vooral ook omdat we het verhaal van Doornroosje pas nog gelezen hadden. Ze had er in ieder geval geen last van dat het verhaal aangepast was.

Al met al dus een leuke show, die naarmate de meiden ouder worden alleen maar leuker wordt!

The Christmas Show 2019

Kerstsfeer zit er goed in

En weet je, niet alleen de winterse sferen vooraf, de show zelf vol met echte kerstdingetjes zorgden voor een kerstsfeer, nee ook de vele bezoekers. Voor de gelegenheid had ik de meiden hun kerstkleding aangetrokken (lees een zwart tule jurkje, compleet met gouden mayo en vestje en een rood met zwart, glitterjurkje.). Heerlijk zo nog even een beetje opdoffen. En we waren niet de enige. We hebben echt van alles gezien, foute kersttruien, pakken met een kerstmotief en mooie jurken.
Met het kerstgevoel zat het wel goed, in ieder geval hebben we er genoeg van mee gekregen om weer een paar dagen op te teren!

Ben je benieuwd naar The Christmas Show? Vorig jaar werd deze uitgezonden, hopelijk dit jaar weer. Bekijk de website voor meer informatie.

 

Dagje uit: The Christmass Show 2019; Doornroosje en de kerstprins