Sinterklaas vieren op een Internationale School

Sinterklaas vieren op een Internationale School

Sinterklaas is in het land! Ook bij Willemijn op de internationale school vieren ze dit feest uitbundig. Sinterklaas vieren op een Internationale School

Sinterklaas vieren op een Internationale School

Sinterklaasjournaal

Op 10 november konden wij voor het eerst het Sinterklaasjournaal bekijken. Nog niemand in de groep had de eerste aflevering gezien. Om jullie geheugen even op te frissen, ik geef les in groep 4/5. Vol verwachting keken wij samen naar de eerste aflevering.

Witte piet

We zagen eerst Sinterklaas, daarna Huispiet en toen kwam er ineens een witte piet! De kinderen riepen: “hij is nep! hij is nep!”. Gelukkig legde de Piet even uit waarom hij wit was, hij houdt niet van de schoorsteen. Om toch cadeautjes te kunnen bezorgen, heeft hij een grote ring. Dit werd maar gedeeltelijk geaccepteerd door mijn klas…

Nep pieten?

Bij alle afleveringen erna, met ook gekleurde pieten, werd er geen woord meer gesproken over “nep pieten”. Elke aflevering wordt muisstil bekeken, heerlijk die 10 minuten rust! Veel kinderen zijn pas sinds vorig schooljaar hier in Nederland, maar Sinterklaas wordt thuis toch gevierd.

Schoen zetten

Ze vertellen wat ze krijgen in hun schoen, deze cadeaus variëren van een handje pepernoten tot boeken en spelletjes. Volgende week mogen de leerlingen ook hun schoen zetten in de klas, hierop werd zo gereageerd: “Maar juf, op school doen jullie de cadeaus er toch in en thuis Zwarte Piet?”

Pepernoten knutsel

Vorige week zijn we begonnen met knutselen, via Pinterest kwam ik een relatief makkelijke knutsel tegen die me wel een goede opdracht leek voor mijn klas. Een half uur lang waren we bezig met pepernoten knippen, maar het resultaat mag er zijn.

Eerste Sint knutsel

Stoomboot

Het volgende project is een hele grote doos. Met de kinderen heb ik besloten om er een stoomboot van te maken. Eerst hebben we bedacht hoe we de doos gaan neerzetten, daarna bedacht welke kleur de boot moet worden. Na wat research hebben we de verf tevoorschijn gehaald en zijn we begonnen met verven. De boot wordt aan de onderkant rood en bovenkant wordt zwart. Volgende week gaan we verder met het versieren van de boot: pieten, cadeautjes, sinterklaas etc. Ik ben benieuwd!

Binnenkort deel 2!

Uitgelichte foto:  Shutterstock