Rompompom

Sluit aan bij school: Rompompom

Een tijdschrift voor kleuters? En het sluit aan bij school? Ja het bestaat en heet Rompompom. Op onze school zijn ze weer gratis uitgedeeld en het abonnement is goed te betalen! 

Rompompom

Mijn collega had het gratis proefnummer vorig jaar al aangevraagd voor onze locatie. De kleuters in mijn klas waren meteen enthousiast toen ze het mooie tijdschrift zagen. ‘Is dat voor mij?’ ‘Mag dat mee naar huis?’ Ja en ja: een speciaal tijdschrift voor jullie dat aansluit bij school.

Ik heb nog een exemplaar in de klas staan en ook die wordt er regelmatig bij gepakt om doorheen te bladeren. Ik snap dat wel, het ziet er heel flashy en kleurrijk uit! Het tijdschrift is volledig in full colour, dus de kinderen hebben meteen zin om erin te kijken en ermee aan de slag te gaan. Ze zien hun ouders vast wel eens een tijdschrift lezen en nu hebben ze er een voor zichzelf.

Aansluiten bij school

Het blad wordt gemaakt door Uitgeverij Zwijsen. Zij weten precies wat er op school aangeboden wordt, dit sluit er dus perfect op aan. In veel scholen wordt de methode Schatkist ingezet bij de kleuters. De kinderen die hiermee werken zullen de oefeningen en de illustraties goed herkennen.

Lees ook: SCHATKIST EDITIE 3 ANKER START

Veel van wat op school aangeboden wordt, komt voorbij in het blad. Taal, rekenen, motoriek, tekenen en sociale vaardigheden. Dat zie je aan de verhaaltjes, het kleuren van opdrachten, tekenopdrachten, letterwerkjes, telopdrachten en spelletjes. Maar er zitten ook opdrachten met ander materiaal, zoals klei in.

Pluskatern

Ik vind het ook heel fijn dat er een speciaal pluskatern in het tijdschrift zit voor kinderen die al wat verder zijn. Ik heb altijd wel een paar kinderen in de klas die bijvoorbeeld al kunnen lezen, of al veel kunnen met rekenen. Zij kunnen aan de slag met het moeilijkere deel en worden zo ook uitgedaagd.

Uitproberen

Rompompom

Ik probeerde het thuis uit met onze peuter. Hij wordt in maart pas 4, maar is wel bezig met tellen en hij vindt de letters heel interessant. Ik vond het fijn om een moment met hem samen te zijn. Samen te zitten en een aantal opdrachten te maken. Zo kan hij al rijmen. Ik vroeg hem wat de plaatjes waren en ging dan het rijtje af. Rijmt mier op peer? En op vier? En op doos? Hij kon dan het juiste rijmwoord vinden. Met de streepjes en de rondjes zetten hielp ik, dat is nog lastig voor hem met de motoriek.

Het verbaasde me dat hij de letter ook herkende in de woorden. Hij kon de letter al als symbool herkennen. Bij de kleuters kun je ook helpen door het woord samen te hakken en te plakken, zodat ze ook de klank eraan koppelen.

Hij vond het kleuren bij elkaar zoeken het leukste. We benoemden samen fruit en groente en hij mocht aangeven welke dezelfde kleur hadden. Ook die afbeeldingen zijn in full colour, dus het ziet er mooi uit.

Hij was goed in het schaduwen ontdekken. Onze peuter zag welke pot bij welke schaduw hoorde. Ik zette dan het streepje.

Na zo’n kwartier samen werken was zijn concentratie op, logisch! Het boekje hoeft ook met de kleuters natuurlijk niet meteen af gemaakt te worden. Het is een mooie manier om samen te oefenen, te zien wat je kind op school leert en een activiteit met z’n tweeën te doen.

Abonnement

Het abonnement is maar €28,- per jaar. Je krijgt hiervoor 10 nummers thuis gestuurd en het abonnement stopt automatisch. Ook krijg je als ouder 10 nieuwsbrieven met informatie over het kind, tips, aanbiedingen, winacties én gratis werkbladen. Kijk voor meer informatie over het abonnement op de site van Zwijsen.

Dit is een #jufmaikeadd

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren