Speak out: een heel tof spel voor het hele gezin

Speak out! een heel tof spel voor het hele gezin

(Door Astrid) Misschien heb je de reclames op tv al wel gezien van dit spel? Ik mocht met mijn kinderen Speak out! uittesten. Mijn dochters waren al weken enthousiast. Hadden Speak out! al eens gespeeld en probeerden mij te overtuigen om dit spel ook eens te spelen. Hoe leuk was het dat we dit dus voor de site mochten gaan uittesten.

Speak out! hoe werkt het?

Je krijgt een gek plastic ding in je mond, zo’n ding wat je misschien wel lijkt te herkennen van de tandarts of orthodontist. In Speak out, de versie die wij hebben, speel je in teams van een volwassene en een kind. Je pakt een kaart van de stapel en leest de zin die erop staat zo goed als ze je kunt voor, maar dat is nog niet zo makkelijk met dat mondstuk in je mond! Dat maakt namelijk dat je bepaalde letters niet goed uit kunt spreken. De zandloper telt de tijd af terwijl de spelers zinnetjes proberen te zeggen zoals “ik bibber van buiten en ril van pillen”, of “poedelnaakte man met bierbuik”, of “een oude boer in een geruit broekpak”. Er zijn 2 stapeltjes met kaarten, een voor de volwassenen en een voor de kinderen.

Iedereen ligt dubbel van het lachen met Speak Out, het spel met het rare ‘ding’ in je mond!

Ontzettend grappig

Wij hebben het thuis natuurlijk uitgetest en het in je mond stoppen van het mondstuk zorgt al voor veel grappen en lachen. Ik kreeg er echt de slappe lach van. Het spreken is absoluut heel lastig en je denkt zelf dat je de woorden prima uitspreekt maar soms ben je echt onverstaanbaar. De tranen rolden hier in ieder geval over de wangen van het lachen, maar wat ook kan gebeuren is dat je meer speeksel gaat produceren omdat je mond zo ver open staat. Ook dat zorgt weer voor lachsalvo’s.

Lees ook: 14x MATERIALEN VOOR OP DE LICHTTAFEL

Aanrader?

Het is echt grappig om te zien hoe ieder probeert om te ontcijferen wat de ander zegt. De winnaar is uiteindelijk het team met de meeste kaartjes. Een ontzettend leuk spel om te doen in de kerstvakantie. Leuk als cadeau onder de kerstboom en lekker te spelen met het hele gezin of vrienden.

Foto’s

Speak out: een heel tof spel voor het hele gezin Speak out: een heel tof spel voor het hele gezin

BewarenBewaren