Review: Disney on Ice, betoverende werelden

Review: Disney on Ice, betoverende werelden

Een magische avond voor het hele gezin!

(Door Bertine) Namens juf Maike mocht ik gisteren, samen met man en kinderen, naar de wervelende ijsshow van Disney on Ice. Ik heb vandaag twee behoorlijk vermoeide knulletjes, maar het was het waard: we beleefden een prachtige avond in Ahoy!

Review: Disney on Ice, betoverende werelden

Fijne locatie

Hoewel ik al veel hallen bezocht heb door de jaren heen, was ik nog niet eerder in Ahoy geweest. Ik moet zeggen, we waren aangenaam verrast. Het is makkelijk bereikbaar, er is volop parkeergelegenheid, binnen ziet alles er spik en span uit en je kunt er lekker (maar niet goedkoop!) eten. Alles bij elkaar een hele mooie locatie!

Eenmaal binnen in de hal waar de show plaatsvindt word je overspoeld met verkopers die allerhande lekkers en merchandise in de verkoop hebben. Prachtig allemaal en heel aantrekkelijk voor kinderen, maar vreselijk duur! Dit vond ik persoonlijk wel een tegenvaller. Wij kochten uiteindelijk een doos popcorn (mét Mickey & Minnie erop) en hebben de rest aan ons voorbij laten gaan. Een mooie show kijken met wat lekkers erbij is al een feest op zich dus de kinderen waren tevreden.

Lees ook: EROP UIT: JUBILEREND DISNEYLAND PARIJS

Rustige opwarmer

Vijf minuutjes later dan gepland ging de show van start. Onze peuter was al meteen razend enthousiast want de eerste Disney karakters die we zagen waren Mickey en Minnie en daar is hij groot fan van. Hij kon niet stoppen met klappen en juichen; een mooie binnenkomer dus! Mickey en Minnie zijn hosts van de show en praten samen de verschillende verhalen die gedurende de avond voorbij komen, aan elkaar.

Het eerste verhaal is Toy Story. Het speelt zich af in een prachtig decor met tal van verschillende karakters. Absoluut mooi gemaakt en heel veel werk, maar voor wie (zoals wij) niet echt bekend is met Toy Story duurde het behoorlijk lang. Persoonlijk had ik liever gezien dat er gestart werd met een actuelere film want ik merkte vooral aan onze jongste van bijna 4 dat de aandacht na bijna 45 minuten Toy Story aardig begon te verslappen. Oudste daarentegen kent het verhaal niet, maar vond het gedeelte met de soldaatjes het mooiste van de avond. Ook voor kinderen die wel bekend zijn met de film en fan zijn van Woody en Buzz is het natuurlijk een prachtig avontuur, dus ik kan me heel goed indenken dat je het begin van de show dan heel anders ervaart.

Wervelend spektakel

En gelukkig, na Toy Story kwam het spektakel echt goed op gang en werd dat wat ik in het eerste deel van de show miste ruimschoots goed gemaakt! De kleine Zeemeermin, de stoere raceauto’s en trucks van Cars; allemaal zagen ze er even mooi uit en deden ze de meest prachtige stunts en betoverende dansen op het ijs. Voor ieder onderdeel wordt het decor gewisseld en de verlichting aangepast waardoor de ijsvloer echt steeds een totaal andere wereld wordt. Prachtig gedaan! Met de schitterende en welbekende muziek en liedjes van Disney erbij is het een genot om naar te kijken.

De grote finale

Natuurlijk werd de grote klapper voor het laatst bewaard en werd de show afgesloten met het prachtige verhaal van Frozen. Een schitterend kasteel, prachtige verlichting en natuurlijk het betoverende ‘Let it go’ maakten van de finale van de show een wervelend feest. Voor mij persoonlijk was dit, met de prachtige kostuums en de indrukwekkende solo van Elza,  het allermooiste gedeelte van de show. Een waardige afsluiter van een prachtige avond.

Kleine tip: houd er rekening mee dat de show pas om 21:00 is afgelopen. Mijn kinderen en ook een heleboel kinderen om ons heen vielen inmiddels om van de slaap en werden en niet gezelliger op. Kan je kind goed tegen opblijven dan is ‘Dinsey on Ice; betoverende werelden’ een super uitje voor tijdens  de kerstvakantie! T/m 30 december te zien in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Lees ook: DE LEUKSTE (ONLINE) KERSTFILMS VOOR KINDEREN

foto’s: Bertine van Spijk

BewarenBewaren