Koningsspelen 2017

Spelen 2017 start met een speciaal ontbijt. 30 paar ogen kijken me verwachtingsvol aan. Wanneer gaan we nou beginnen en wat krijgen we?

Koningsspelen 2017

Mogen we nou nog niet beginnen met eten? denken de kinderen. Nee nee, voordat het ontbijt verorbert kan worden moet de juf zich eerst nog even uitsloven. Ze moet zich zo nodig bewijzen door met de kinderen Okido te zingen. 

Stiekem is de juf heel jaloers op de Kinderen voor kinderen kinderen. Dat zou ze ook zo graag willen! Nou vooruit, laten we de juf maar even haar pleziertje gunnen denken de kinderen in de klas. Ze heeft nog wat moeite met links en rechts, maar verder danst ze wel aardig, gezellig toch?

Lees ook: WAAROM IK ZO VAN KINDEREN VOOR KINDEREN HOU

Ontbijt

Koningsspelen 2017 ontbijt

Maar dan is eindelijk het liedje klaar. Zo snel heeft de juf nog nooit eet smakelijk gezegd! De hulpmoeders (waar zouden we toch zonder zijn) rennen door de klas met doekjes, messen, boter, drinken en broodjes. De kinderen smullen van de voor hun zo bekende bruine boterham. Eten op school blijft toch speciaal. Na een kwartier is elke kruimel van hun bord gegeten. Binnen no time zitten ze in de kring terwijl een van de meiden nog rustig haar boordje oppeuzelt met daar direct achteraan een appel.

Koningsspelen

De kinderen staan te trappelen om te mogen sporten. Helaas zijn wij nog niet aan de beurt. Met zo’n grote school is het een heel gepuzzel om alle groepen aan bod te laten komen. Gelukkig heeft de juf wat medailles uitgeprint om in te kleuren. Leuk voor na de Koningsspelen. Er wordt heerlijk gefröbeld totdat het alweer tijd is voor het tienuurtje. En alsof de kinderen nog niet hebben gegeten die morgen gaat ook weer alles op.

En hoera hoera, er staan weer vijf hulpouders voor de deur. Deze keer om te helpen bij de spelletjes. Precies genoeg, zodat de juf mooie groepjes kan maken. Het is dringen bij de deur, maar iedereen start mooi op tijd. De juf verbetert haar chaotische insteek en is tegenwoordig praktisch altijd op tijd.

Koningsspelen 2017

En zo heeft de juf ook ruim de tijd om overal foto’s te maken, leuk voor de ouders thuis, en wat verdrietige, ik-heb-even-geen-zin-meer, ik-ben-zo-moeoeoeoeoeoe of ik-mis-mama kinderen op te vangen.

De kinderen rennen alsof hun leven ervan af hangt. Regelmatig schiet juf in de lach of pinkt ze een traantje weg door al het enthousiasme van de kinderen. Het is een heerlijke dag en dat vinden de kinderen ook.

En terwijl juf dit schrijft, zit ze uitgebreid met de voetjes omhoog. Hehe, lekker vakantie.

Hoe was jullie Koningsspelen-dag?