Theelichtjes knutselen kerst

Theelichtjes knutselen kerst

Door Marjan. We waren van plan om met de kinderen van groep 3 iets leuks te maken voor thema kerst. Maar dan wel iets dat niet te veel tijd in beslag neemt. De tijd om aan het thema kerst te kunnen werken is zó kort! We besloten deze sfeervolle theelichtjes te maken. Ik deel graag het stappenplan met jullie van theelichtjes knutselen kerst. 

Theelichtjes knutselen kerst

Benodigdheden

• Glazen potjes van de babyvoeding
• Pannensponsjes, bijvoorbeeld van de Jumbo
• Kraaltjes
• Garen

Sfeervolle theelichtjes knutselen kerst?

1. Klein glazen potje en pannenspons

Theelichtjes knutselen kerst

Als eerste krijgt ieder kind een klein, glazen potje. Je trekt een pannensponsje in de lengte wat uit elkaar en knipt het dan doormidden, zoals op de foto. Met een pannensponsje kunnen dus twee kinderen hun theelichtje maken. Nu komt wat gewriemel: trek het halve pannesponsje vanuit het midden wat open, zodat het over het glazen potje past.

2. Bedek het potje

Het halve pannensponsje zit nu om het glazen potje. Je trekt het wat naar boven en naar beneden uit elkaar, zo dat het hele potje bedekt is en dat je het glas er een beetje tussendoor kan zien.

Theelichtjes knutselen kerst

3. Knoop het vast

Vervolgens trek je een draadje aan de rand door het sponsje en dan knoop je het vast.

4. Kralen rijgen

Nu rijg je de kraaltjes aan het touwtje.

5. Zet het vast

Knoop het uiteinde vast op een ander punt aan de rand van het sponsje, zodat het touwtje met de kraaltjes stevig vast zit.

6. Nog een keer!

Herhaal stap 3, 4 en 5

7. Theelichtjes knutselen kerst klaar

Nu heb je een leuk en sfeervol theelichtje gemaakt, als je er een lampje of kaarsje in zet is het effect helemaal compleet.

Onze ervaringen

De kinderen vonden het een hele leuke opdracht. Ze gingen allemaal meteen enthousiast aan de slag met het theelichtje. Het lastigste onderdeel was het vastknopen van het touwtje. Ze hebben vaak het gevoel dat het al vast zit, maar dan is er nog een knoopje te weinig gemaakt. Als ze dan gaan rijgen, vallen de kraaltjes er weer af. De resultaten zijn echt heel leuk. Als je er een kaarsje in zet of een klein lampje, geeft het een heel leuk effect vanwege al het zilver van het sponsje. De kinderen uit mijn klas zijn maar wat trots op hun sfeervolle theelichtjes.

Ik wens jullie veel knutselplezier en een mooie kerstperiode.

Maak ook eens een kerstbal van chenilledraad

Theelichtje knutselen met kinderen voor kerst