Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg WIN

Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg WIN

Wat een prachtig nieuw boek van Rupsje Nooitgenoeg kwam pasgeleden uit: Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle. Met flapjes! Het is nu al het favoriete kerstboek van onze dochter van bijna twee. Je kunt een exemplaar winnen.

Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg viert kerstavond. Maar wie zijn er eigenlijk thuis? Als je de flapjes opent ontdek je de dieren van het huis. Natuurlijk ga je naar binnen met Rupsje Nooitgenoeg en bekijk je de taferelen van kerst in huis. Je ziet een knapperend haardvuur, een huisje van koek, kerstklokjes en belletjes en nog veel meer! Leuk om de onderdelen die bij kerst horen te bespreken.

Elke rechterbladzijde heeft grote flappen die onze dreumes zelf open kan doen. Het einde in boeken voor jonge kinderen! Let wel even op bij de kerstboom achteraan in het boek. Deze gaat moeilijk open en scheurde mijn dochter helaas een stukje af.

En op elke spread zie je Rupsje Nooitgenoeg, je kunt je kind dus ook nog eens goed laten zoeken.
De tekst erbij is vrij eenvoudig: twee zinnen in rijmvorm. Echt geschikt voor jonge kinderen dus!

Bekijk het boek hier

Wat vinden wij?

Mijn dochter rukte het boek bijna uit mijn handen toen ze het zag. Het ziet er ook echt heel aantrekkelijk uit met glimmend goud aan de voorkant, een mooie kerstboom en Rupsje Nooitgenoeg natuurlijk. We hebben het boek net, maar ik heb het nu al zo’n vijf keer voorgelezen op een dag.

De flapjes vindt ze helemaal tof natuurlijk. Ze maakt deze meteen open als ze ze ziet. Ik ben ook echt helemaal enthousiast, want het ziet er zo mooi uit. Ik krijg altijd een nostalgisch gevoel van de tekeningen van Eric Carle, omdat hij al zo lang prachtig werk aflevert. De theatervoorstelling van Rupsje Nooitgenoeg vond ik ook al zo leuk. Hij heeft zoveel boeken gemaakt, bekijk ze hier

Ze vindt het ook heel leuk om het Rupsje te zoeken en alle onderdelen van kerst te benoemen. Alleen de kerstman blijft ze Sinterklaas noemen, haha.

Win

Je maakt kans op één van de twee exemplaren van het boek! Zet hieronder (op de site) een reactie als je mee wilt doen. Geen zorgen als je de reactie nog niet ziet, die keur ik allemaal later goed. Maandag 16 december mail ik de winnaars al!

Niet gewonnen? Het boek is maar €9,99, vind ik niet duur voor zo’n mooi boek.

Bekijk het boek hier

 

Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg; Kinderboek met flapjes geschreven door Eric Carle