Chippo van WowWee Chippies

Toffe gadget: Chipper van WowWee Chippies

Ik vind het altijd tof om gadgets mee te nemen naar de klas en hier dan les ideeën bij te bedenken. De kinderen waren dolenthousiast over Chipper van WowWee Chippies

Chippies

Chippies zijn robot puppies met verschillende functies. Met de afstandbediening kan het hondje lopen, dansen en waken. Je kunt hem aaien over zijn neus, waardoor het hondje wil spelen, net zoals een echte pup. Door op hun neus te drukken, krijg je verschillende reacties, zoals snuiven, blaffen, kusjes geven of niezen. Wij mochten Chipper; de slimste van het stel, uitproberen.

Chippo van WowWee Chippies

Mee de klas in

Natuurlijk is de robot hond een leuk Sinterklaas cadeau. Maar waarom zou je het niet meenemen de klas in? Ik verzon er wat les ideeën bij en de betrokkenheid van de kinderen was zo hoog!

Rekenen

Schatten

In het filmpje richtte ik me op het schatten met de kinderen. Hoeveel stappen zou de tafel zijn? De antwoorden liepen erg uiteen. Ik probeerde het horizontaal uit en ook verticaal. De tafel was een vierkant, maar bleek niet hetzelfde aantal stappen te zijn. Ik vroeg aan de kinderen waardoor dat kwam. Want bij een vierkant horen de zijden wel even groot te zijn. Ik zette de kinderen aan het denken. Een van de kinderen wist het antwoord wel: de ene stap van de hond was groter dan de ander, omdat hij rijdt.

Race

Je kunt een race houden met de klas. Kunnen de kinderen sneller rennen dan het hondje? Neem de robothond mee naar het speellokaal en houdt er wedstrijdjes mee. Om het rekenen erbij te betrekken, kun je een stopwatch mee nemen en met de klas bekijken hoe lang het hondje over de hele baan van het speellokaal doet. Is dat sneller of langzamer dan de kinderen?

Tellen

Leg allerlei voorwerpen in de kring die met je thema te maken hebben. Laat het hondje langs de voorwerpen lopen. De kinderen tellen de voorwerpen, zodat het hondje geholpen wordt met tellen.

Getallenrij

Leg de getallenrij in de kring. Noem een bepaald getal of laat de kinderen een bepaald aantal voorwerpen tellen. Laat een van de kinderen het robothondje naar het juiste getal sturen.

Taal

Letters

Leg allerlei letters in de kring. Laat de kinderen woorden maken door het hondje naar bepaalde letters te laten rijden. Dit lijkt op het werken met de Bee-bot.

Lees ook: TIPS OM TE WERKEN MET DE BEE-BOT

Woordenschat

Je legt allerlei aangeboden woorden in de kring. Beschrijf een van de woorden, zonder het woord te noemen. Laat een van de kinderen het robothondje naar het goede woord rijden.

Lopen naar

Je kunt allerlei dingen in de kring leggen waar het hondje naar toe moet lopen. Zo kun je ook oefenen met de vormen, kleuren, letters en getallen. Je kunt Chipper ook goed inzetten bij je kleine kringen.

In de huishoek

De kinderen zullen het helemaal fantastisch vinden als ze het hondje mogen gebruiken in de huishoek. De kinderen uit mijn klas spelen nu vaak zelf dat ze hond zijn. Chipper reageert als een echte hond, maar heeft geen voer nodig en wekt ook geen allergieën op. Ze kunnen het hondje verzorgen, hun zorgen eraan vertellen en vader en moeder spelen. Vooral leuk bij het thema dieren.

Dit is een #jufmaikeadd. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren