4x knutselen voor Valentijnsdag

Valentijnsdag knutselen

(Door Suzanne) Het is alweer bijna 14 februari, Valentijnsdag. Ook in mijn kleuterklas staat de liefde centraal, met behulp van het boek “Kikker is verliefd”. Hierbij 4 tips voor Valentijnsdag knutselen

Valentijnsdag knutselen

Kikker en eend verstopt achter het gras

Je hebt hiervoor nodig: een kleurplaat (in dit geval van kikker en eend), een groen papier, scharen en stiften, potloden of krijtjes. Laat de kinderen kiezen waar ze graag mee willen kleuren. Zo krijg je nog wat variatie in de eindresultaten. Als de kleurplaten klaar zijn, krijgen de kinderen een groen vel papier, waarop je aan de onderkant een streep zet. De kinderen mogen nu in het groene papier stroken gaan knippen tot aan de streep. Vervolgens plak je het groene papier op de kleurplaat en kun je dus door de grassprieten heen kikker en eend zien. Een voorbeeld zie je op de afbeelding onderaan de tekst.

Een glas-in-lood-hart Valentijnsdag knutselen

Laat de kinderen uit een stevig stuk papier een hartvorm prikken. Plak aan de ene kant van het hart een stuk boeklon (zelfklevende kaftfolie) en laat de kinderen het hart vullen met de stukjes vliegerpapier. Je kunt ze zelf laten knippen of voorgeknipte stukjes gebruiken. Als het hart vol is, plak je aan de andere kant van het hart ook een stuk boeklon. Wanneer je het hart nu op het raam hangt, valt het licht er doorheen alsof het glas-in-lood is. Een voorbeeld zie je op de afbeelding onderaan de tekst.

Lees ook: RECENSIE: HET GROTE FLAPJESBOEK VAN KIKKER

Samenwerken aan een kunstwerk

Je hebt nodig: een kleurplaat (in dit geval van kikker en al zijn vrienden), spullen om mee te kleuren.
Voor je kunt beginnen moet je de kleurplaat vergroten en verdelen in stukken. Dat kun je heel makkelijk zelf regelen bij Blockposters. Je kunt op deze website je eigen afbeelding uploaden en deze vervolgens verdelen in stukken. Even downloaden en uitprinten en je kunt aan de slag. Ook erg leuk voor andere groepsprojecten! Een voorbeeld zie je op de afbeelding onderaan de tekst. Een leuk groepswerk voor Valentijnsdag knutselen.

De reuzensprong van kikker

Je hebt nodig: vouwblaadjes, een afbeelding van kikker om in te kleuren, scharen, lijm en kwastjes en kleurpotloden/krijtjes. Laat de kinderen eerst een hartje vouwen. Het makkelijkst is om van zestien vierkantjes een hartje te maken. Meer uitleg daarover vind je bijvoorbeeld via Google. Als het hart klaar is, mogen de kinderen kikker kleuren en uitknippen. Kikker springt heel erg hoog, helemaal tot in de wolken. Ik heb de kinderen zelf laten kiezen hoe ze die wilden tekenen, maar je kunt hiervoor ook schrijfpatronen inzetten. Sommige kinderen deden dat al uit zichzelf. Als laatste mogen de kinderen kikker en het hart opplakken. En klaar is je kunstwerk.

Fijne Valentijnsdag!

4x knutselen voor Valentijnsdag

Meer Valentijnsdag knutselen?

Hartjes van brooddeeg

Kaart knutselen

En humor: snoephartjes voor de leerkracht

Valentijnsdag knutselen