Voor het eerst: Paasfestijn

Voor het eerst: Paasfestijn

(Door Willemijn) Wij zijn een vrij jonge school en op zoek naar nieuwe tradities. Vandaag begonnen we zo’n traditie. In plaats van een paasontbijt, hebben wij met groep 1 tot en met 8 een Paasfestijn gehouden. Maar een Paasfestijn, wat is dat?

Paasfestijn

Bij het Paasfestijn zijn er in elke klas activiteiten. Ook in de kantoortjes en in de lunchkamer van de docenten waren activiteiten. De kinderen kregen een stempelkaart en waren “verplicht” om 7 van de 9 activiteiten te doen. Waarbij 1 activiteiten het eten en drinken was. Bij een volle spaarkaart mochten ze een paasei of paasschuimpje halen bij “de paashaas”.

Soort activiteiten

Een beetje gefocust op Pasen, maar ook op de lente, waren er activiteiten bedacht. Ik verzorgde een bingo, waarbij je een prijs kon winnen. In het lokaal er naast konden kinderen paasornamenten versieren, zodat die aan een paastak kunnen. Aan de andere kant van de gang was een lokaal waar eieren versierd werden en daarnaast was de start van een speurtocht. De speurtocht was door het hele gebouw, de leerlingen moesten op zoek naar eieren. Bij die eieren stond een vraag die ze moesten beantwoorden.

Op de volgende verdieping was er een lokaal met eten en drinken. Er waren paasbroodjes in de vorm van haasjes om te eten, limonade om te drinken en er waren nog wat versnaperingen. Ook lagen daar zitzakken en konden de leerlingen relaxen. In de klassen van de kleuters waren verschillende knutselactiviteiten met wol, vingerverf, kleurplaten en kralenplanken.

Lees ook: ENGELS LEREN IN DE ONDERBOUW

Begeleiding

De leerlingen mochten in principe zelf door de school lopen naar de activiteiten die ze wilden doen. Nu is dat voor kleuters wat lastiger, voornamelijk de groep 1 kinderen. Daarom hebben we leerlingen uit groep 5/6 en 7/8 gevraagd om in duo’s groepjes te begeleiden. Dit deden ze met heel veel zorg, was mooi om te zien.

Lentebingo

Mijn activiteit de bingo was een groot succes! In de eerste ronde had ik 35 kinderen in de klas zitten, gevarieerd van groep 1 tot en met 8. De ronde daarna was iets rustiger me 20 en de laatste was weer drukker met ongeveer 30 kinderen. Ik gebruikte de lente bingo van Lessen van Lisa, te vinden via deze link. De eerste 3 kinderen die een volle kaart hadden, mochten een prijs uitzoeken. De prijzen waren dingen als bellenblaas en stuiterballen.

Dus ben jij ook op zoek naar iets anders dan een paasontbijt, waarschijnlijk voor volgend schooljaar, dan is dit ook een leuk idee!

Lees ook: IPC STARTWEEK: BLOEMEN EN INSECTEN

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock