Weekoverzicht 21: hard werken en datenight

Weekoverzicht 21: hard werken en datenight

Weekoverzicht 21. Een week knetterhard werken wat ik in het weekend dan ook wel merkte qua vermoeidheid. Ik probeer mijn bezoekersaantallen omhoog te krijgen en dat doe ik door vooral oudere blogs beter te maken. Verder was het ook een leuke week met onder andere een datenight :). 

Maandag 4 juni

Onze dochter ging voor het eerst een dagje naar de gastouder. In ieder geval de uren dat onze zoon op school zit. Dat doen we vanaf nu elke maandag, zodat ze vast wat kan wennen voor na de zomervakantie. Dan sta ik weer twee dagen in de week voor de klas. Ik mag alleen nog niet zeggen welke groep ;). Het ging goed gelukkig! Ook het kolven, dat is ook altijd maar afwachten. Ook fijn dat ze op maandag gaat, dan heb ik vaak veel regeldingen en kan ik de rest van de week me meer bezighouden met oa schrijven.

Ik bestelde kleding bij Markplaats, maat 68. Er zitten zulke leuke kleertjes bij en het ziet er goed uit, ben er heel blij mee! Ze zitten er toch maar zo kort in. Ik ga alvast uitkijken naar maat 74 denk ik, het gaat zo snel!

We hadden nog een taartje over van de verjaardag van Jozua, lekker smullen! Al moet ik wel een beetje opletten, want sporten met het hete weer vind ik wel lastig.

Onze kleuter wilde een appel -als een paard- eten en maakte per ongeluk een hartje, zo leuk!

Dinsdag 5 juni

Er kwamen mensen langs van Schooltv, dus moest ik eerst even de woonkamer opruimen ;). Jozua heeft het druk, omdat hij het Kinderboekenweekgeschenk schrijft dit jaar. Ook wel heel leuk natuurlijk. Ons dametje sliep deze week sommige dagen en avonden wat moeilijker en andere dagen weer juist veel. Deze dinsdag dus niet zoveel, dus heb ik gewerkt zodra ik kon en dat bleek vooral wat later in de avond te zijn.

Ik las boekjes voor. Kiekeboe! is voor deze leeftijd heel leuk. Allemaal dieren hebben de handen (poten) voor hun ogen die je weg kunt klappen. Ook het spiegeltje dat achterin zit vind ze heel interessant. Een schildpad was zijn schildje kwijt is precies ook waar het boek over gaat. Het schildpadje zoekt het overal, maar vindt het niet. Dan bedenkt hij iets waar hij een schild van kan maken. Vooral leuk voor peuters en kleuters.

We gingen ook nog even naar Doorn om wat boodschapjes te halen, maar daar ben ik vergeten foto’s te maken.

Onze dochter is nu 5 maanden en daar moest ik nog wat foto’s van maken. Een beetje te laat, maar niet minder leuk. Ik wil natuurlijk nog steeds elke maand een foto.

Woensdag 6 juni

Onze dochter ging voor het eerst een ochtendje wennen bij oma. Na de zomervakantie zal zij ook een hele dag naar oma gaan en onze kleuter dan uit school. Nu eerst even alleen wennen dus met haar schattige kleertjes. In de middag wilde ze niet in haar bedje slapen, maar in de drager wel een hele tijd. Kon ik een SEO training online volgen. Ik ben hard bezig de bezoekersaantallen op te krikken en daar leer ik nu dus ook voor. In de avond namen we onze dochter weer mee om onze zoon bij opa en oma op te halen. Een heen en weer rijd dagje, maar ik heb ook wel veel kunnen doen.

Donderdag 7 juni

Hup, met de bakfiets naar school. Doe ik regelmatig en vind ik ideaal met een baby’tje dat natuurlijk nog lang niet voorop de fiets mag zitten. Ze krijgt bijna elke dag wel een oefenhapje en vindt steeds meer lekker, zoals een banaantje.

Ik kreeg Het zinderende zee boek binnen. Een prachtig boek voor bijvoorbeeld de zomer over de dieren die in de zee leven. Voor jonge kinderen een kijkboek, de tekst is meer geschikt voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar.

Na schooltijd ging ik aan de knutsel met onze kleuter voor zijn jarige papa (de volgende dag). Heerlijk dat gefröbel.

Vrijdag 8 juni

De verjaardag van mijn man! Natuurlijk was het een gewone werkdag voor hem, maar de kleuter was vrij. Het regende veel en onze dochter sliep ook bijna de hele dag. Dus speelden we met educatief materiaal en wat spelletjes. Toen het droog was konden we eindelijk wat taartjes halen bij de bakker, ik koos voor red velvet, jam! In de avond gingen manlief en ik uit eten bij een Indonesisch restaurant, zo heerlijk vinden we dat! En natuurlijk heel fijn om me weer eens op te tutten en even alleen met de man te zijn :). Ik postte er een foto van op mijn Instagram en kreeg er veel reactie op. Ik moet dus maar vaker mijn haar los en mijn lenzen in doen :).

Zaterdag 9 juni

Geen wonder dat ik moe was dit weekend. Ik werkte elke avond tot laat en ging dus zeker te laat naar bed. En deze nacht vond onze dochter het om 4.00 uur wel tijd om op te staan. Gelukkig ging ze om 5.30 uur weer slapen, maar zo’n tijd wakker in de nacht hakt er wel in… Ik ruimde eerst de speelgoedkast van onze zoon beneden op om vervolgens in de voortuin het onkruid te wieden en nog wat te spelen met onze zoon. Ik was helemaal gaar, maar we hadden ook nog een verjaardag op de planning van ons neefje. Kijk die taart!

We gingen op tijd weer naar huis en hadden de kinderen ook op tijd in bed, zodat we zelf nog even een serie konden kijken. We kijken nu het tweede seizoen van 13 reasons why, spannend!

Zondag 10 juni

Allebei de kinderen waren al om 6.00 uur wakker, lekker in het weekend… Gelukkig konden manlief en ik elkaar nog wel wat afwisselen met slapen al bleven we ook allebei moe. Ik plakte alle plaatjes van Tech is te gek in  en speelden ook meteen wat met het programmeerbare robotje, erg grappig. Ik kwam daardoor op een blog over spaaracties en schreef die ook meteen.

Lees ook: 9 KEER WAT IK DENK BIJ EEN NIEUWE SPAARACTIE

In de middag was manlief naar een vriend en ik dus alleen met de kids. Gelukkig sliep onze dochter anderhalf uur en speelde de kleuter alleen in een badje in de tuin. Had ik even de rust om een boek uit te lezen, kon ik wel even gebruiken. Het boek Een indiaan als jij en ik is kerntitel van de Kinderboekenweek. Erg mooi verhaal over asielzoekers, vrienden maken als dat moeilijk voor je is en indianen.

In de avond sliepen allebei de kinderen vroeg en heb ik de tijd besteed aan het opruimen van mijn secretaire. Dat was hard nodig! Ik wilde ook nog Grey’s anatomoy kijken voor de ontspanning, maar het opruimen kostte zoveel tijd dat het tijd was om te slapen. Jammer, maar ik ben wel blij dat ik het gedaan heb.

Op naar een nieuwe week met mooi weer! 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren