WIE NIET LEEST IS GEK

WIE NIET LEEST IS GEK WIN

WIE NIET LEEST IS GEK, daar ben ik het eigenlijk helemaal mee eens. Als je leerkracht bent, maar niet op de hoogte bent van kinderboeken of zelf niet leest, dan mis je toch wel een stuk in het lesgeven. Gelukkig komt Naomi Smit to te rescue, want met haar geweldige én toegankelijke boek zorgt ze ervoor dat de liefde voor lezen weer zal opbloeien. Je kunt een gesigneerd exemplaar winnen. 

WIE NIET LEEST IS GEK

Naomi Smits heeft een geweldig boek geschreven, je vliegt erdoorheen. De illustraties zijn geweldig gemaakt door Mieske, waardoor het boek sprankelt, net als Naomi zelf. Ze is open en vertelt haar persoonlijke verhaal hoe haar liefde voor lezen is begonnen. Inmiddels draagt ze het over op haar dochter en is het haar ook gelukt om haar man aan het lezen te krijgen. Het is niet alleen haar verhaal, ze heeft ook veel onderwijscollega’s gesproken (ik sta ook in het boek) en bekende kinderboekenauteurs (mijn man staat er ook in ;)). Ik hoor om me heen dat het boek ook zijn weg naar Pabo’s vindt. Iedereen aangestoken door het leesvirus door het boek, geweldig!

Bekijk het boek hier

Inhoud van het boek

Wie niet leest is gek

Het boek heeft 7 hoofdstukken én een voorwoord van Jacques Vriens. In de hoofdstukken ga je mee op reis in het verhaal van Naomi zelf. Elk hoofdstuk begint met een stukje uit een kinderboek, zodat je meteen geïnspireerd wordt om zelf die boeken te lezen. Natuurlijk schudt ze je ook wakker, want het is niet goed gesteld met het leesonderwijs en dat begint toch echt bij ons, leerkrachten. Naomi geeft snelle en toegankelijke tips, zodat je zelf wel meteen met het leesonderwijs in de klas aan de slag kan. Het hoeft echt niet moeilijk te zijn! Zoals bijvoorbeeld de voorleestips, want helaas kom ik invalklassen tegen waarbij er nooit voorgelezen wordt, zonde! Het leesplezier begint bij jou, de lezende leerkracht!

Dus Naomi geeft fantastische tips hoe je zelf meer kan lezen als leerkracht, maar ook het leesplezier bij de kinderen kan aanwakkeren. Dus ik kan kort zijn: LEES DIT BOEK!

Win

En gelukkig, gelukkig, je hebt er alle kans op! Van Naomi mag ik een gesigneerd exemplaar weggeven, hoe leuk is dat?! Dus laat een reactie achter op de site (hieronder) en doe mee! Dinsdag 7 maart mail ik de winnaar.

Er staat een affiliate link in dit blog