Allemaal vriendjes

Win: Allemaal vriendjes

Yes, yes, yes! Er is weer een tof boek uit van Marianne Busser, Ron Schröder en Mark Janssen! Het heet Allemaal vriendjes, natuurlijk voor de Kinderboekenweek 2018. En staat vol leuke verhalen over vriendjes. Je kunt het winnen. 

Allemaal vriendjes

Ik vind de boeken van Marianne Busser, Ron Schröder en Mark Janssen altijd erg leuk. En ze hebben altijd een mooie prijs, zo ook dit boek. In Allemaal vriendjes staan verhalen over vrienden maken, ze houden, maar ook over geen vrienden hebben en verdriet.

Gouden trio

De verhalen spreken jonge kinderen erg aan, zeker omdat ze ook op ruim zijn. Om voor te lezen is het fijn dat de verhalen kort zijn. Je kunt er dus een aantal achter elkaar voorlezen, maar ook het hele boek ineens. Je kunt het zo lang en zo kort maken als je zelf wilt.

De illustraties zijn weer geweldig. Wat ik zo knap vind, is dat Mark Janssen in ieder boek zijn hele ziel en zaligheid lijkt te leggen. Dit boek krijgt evenveel aandacht en detail van hem als zijn eigen prentenboeken. De kinderen en dieren lijken bijvoorbeeld zo uit Niets gebeurd weg te zijn gelopen.

In gesprek

De verhaaltjes leveren veel gespreksstof op, er zijn er veel die “schuren”, zoals het verhaal over alleen vriendjes hebben als je snoepjes uitdeelt of het verhaal van het meisje waarbij niemand in haar vriendenboekje wilde schrijven. Ze scheurde van verdriet haar boekje kapot. Ik vond dat verhaal zelf best ver gaan, maar anderen vonden het juist goed om het verdriet van kinderen bespreekbaar te maken. Er zijn altijd kinderen die dit echt mee kunnen maken.

Win

Je kunt een van de drie exemplaren winnen. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. Maandag 1 oktober maak ik de winnaar bekend. Succes!