Een wereldreis door de kunst

WIN Een wereldreis door de kunst

Uitgeverij Lemniscaat richt zich helemaal op kunst en levert met het boek Een wereldreis door de kunst ook weer een parel af. Ga mee op reis en ontdek kunst van verschillende plekken door de eeuwen heen. Je kunt een exemplaar winnen!

Een wereldreis door de kunst

Aaron Rosen neemt je mee op reis langs verschillende landen, culturen en kunst. Hij begint het boek in Nawarla Gabarnmung, Australië, waar de Aboriginals al 35.000 jaar vóór onze jaartelling een grotpaleis versierden. Verder gaat hij langs de Egyptische tempel van Luxor in 1250 v.Chr., Rome in het jaar 0, de Cambodjaanse Angkor Wat in 1150, Florence in de Renaissance, New York in de jaren vijftig van de vorige eeuw, Rio de Janeiro in de nabije toekomst, en nog heel veel meer. Over maar liefst dertig steden in dertig tijdperken leer je hoe het leven er was en welke kunst er werd gemaakt.

Lees ook: UIT DE KUNST MAAND MET PRACHTIGE BOEKEN

Een wereldreis door de kunst

Geschiedenis

Het boek leent zich uitstekend om in te zetten bij de lessen van het vak geschiedenis. Zo zie je hoe de farao’s een stad bouwden in Egypte en wordt er uitgelegd wat hiërogliefen zijn. Je ziet hoe de Romeinen de mooie stad Rome bouwden. En zelfs Amsterdam in de 17e eeuw wordt genoemd. Een van mijn favorieten is Berlijn 1990. Ik kan het me nog herinneren dat de muur viel, maar voor de kinderen nu in de klas is dat een ver-van-je-bed-show. Wel was het een heel belangrijk moment in de geschiedenis van Europa.

Lees ook: BOEKENTIPS VOOR THEMA KUNST

Win

Je kunt een exemplaar winnen van dit mooie kunst- en geschiedenisboek.

Wat moet je doen?

Laat hieronder (op de site dus) een reactie achter waarom je het boek wilt winnen. Dinsdag 24 april maak ik de winnaar bekend.

Lees ook: THEMA KUNST IN DE KLAS

BewarenBewaren