Win twee klassieke kinderboeken!

Win twee klassieke kinderboeken!

De verhalen over Kikker & Pad zijn toch wel één van mijn favorieten, dus ben ik heel blij met Herfst en winter met Kikker & Pad. Astrid Lindgren schreef uiteraard ook echte klassieker, maar Mio, mijn Mio kende ik nog niet. Het is prachtig. Je kunt ze allebei winnen!

Twee klassieke kinderboeken

Mio, mijn Mio en Herfst en winter met Kikker & Pad zijn beide opnieuw uitgebracht!

Herfst en winter met Kikker & Pad

Kikker & Pad Herfst en winter

Mijn favoriete verhaal is wanneer Kikker en Pad als verrassing elkaars bladeren wegvegen. Toen ik leerkracht bij de kleuters was, heb ik dit verhaal regelmatig nagespeeld als introductie op het thema Herfst. In de winter gaan ze sleeën, maar natuurlijk gaat het mis. De verhalen van Uil kende ik nog niet en zijn ook erg leuk! Uil heeft medelijden met die arme, koude winter, en nodigt hem uit om binnen te komen. Maar de winter blijkt helemaal niet aardig! Gelukkig kan Uil lekker opwarmen bij de kachel… met een kopje tranenthee!

Kikker & Pad

De illustraties zijn geweldig, zo grappig! Onze dochter van vier jaar nam dit boek mee naar bed om gelijk in te kunnen bladeren in de ochtend. De tekeningen zijn niet groot, ze ondersteunen vooral de verhalen. Het lijken lange teksten, maar het leest heel snel weg. Kleuters vinden het geweldig! Echt een aanrader om in de klas te zetten.

Bekijk hier Kikker & Pad.

Mio, mijn mio

Natuurlijk heb ik veel boeken van Astrid Lindgren gelezen, met als bekendste Pippi Langkous. Maar het boek Mio, mijn mio kende ik helemaal niet! Ik werd direct in het verhaal gezogen, al vanaf de eerste bladzijde. Ik heb het nog niet uit, maar het is prachtig, je blijft lezen. en de illustraties van Johan Egerkrans zijn prachtig en toch ook klassiek.

Mio, mijn Mio

Bosse woont bij twee vreselijke familieleden. Op een dag moet hij een brief posten:

Aan de koning van Het land in de Verte. Degene die je zo lang hebt gezocht, is op weg. Hij reist door dag en door nacht, en hij draagt in zijn hand het teken, de gouden appel.

Hij begrijpt er helemaal niks van. Maar hij blijkt een gouden appel in zijn hand te hebben. Dan ontmoet hij ook nog een geest waarmee zijn avontuur begint…

Mio, mijn mio

Bekijk Mio, mijn Mio hier

Win

Je kunt beide boeken dus winnen! Fantastisch voor je schoolbibliotheek of je kinderen thuis. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 15 november mail ik de winnaar van beide boeken.

Er staan affiliate links in dit blog.