Wegwijs in de voedingsjungle

Win: Wegwijs in de voedingsjungle

Wil je alles weten over gezonde voeding voor kinderen? Weet je door alle adviezen niet meer naar wat je moet luisteren? Ik heb veel gehad aan het boek Wegwijs in de voedingsjungle en je kunt het winnen. 

Wegwijs in de voedingsjungle

Gewoon gezonde voeding voor kinderen van 0 tot 9 jaar

Je krijgt tegenwoordig overal adviezen: op het consultatiebureau, op social media en als je gaat zoeken vind je tal van fora en websites met ook goedbedoelde adviezen. Maar wat is nou waar? Ik probeerde al de adviezen van het consultatiebureau op te volgen, maar kwam er dan ook niet altijd uit. Ik kreeg een persbericht over Wegwijs in de Voedingsjungle en was meteen heel nieuwsgierig.

Onderzoek

Het boek is geschreven door twee moeders met een universitaire voedingsachtergrond. Zij hebben gesprekken gevoerd met ouders om te achterhalen wat hun vragen waren. Het uitgangspunt voor adviezen zijn de richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad, aangevuld met wetenschappelijke inzichten. Daarnaast is het boek ook gelezen door allerlei voedingsdeskundigen en ook artsen, dus je kunt ervan uitgaan dat deze adviezen ook echt de goede zijn.

Wegwijs in de voedingsjungle

Van baby tot 100

Het boek gaat over gezonde voeding voor kinderen, maar ik heb er als volwassene ook veel uit kunnen halen. Zo heb ik geleerd over E-nummers en dat die echt niet slecht (hoeven) zijn. Ik vond het ook fijn om te lezen wat ik mijn baby kan geven. Ik leerde dat onze baby al boter moet eten voor de goede vetten. Er staat ook in welke boter dan goed is.

Wegwijs in de voedingsjungle

Er staan allerlei handige schema’s in zoals de hoeveelheid suiker in pakjes, eetschema’s voor je baby en zelfs wat recepten.

Win

Je kunt een exemplaar winnen. Laat hieronder (op de site) een reactie achter dat je mee wilt doen. Dinsdag 28 augustus maak ik de winnaar bekend.

Koop of bekijk het boek hier.