Baby 6 maanden update

Baby 6 maanden update

Wow, onze baby 6 maanden. Het is cliché, maar zo waar, wat gaat het hard! Ik ben dus ook al eeuwen thuis en heb daar behoorlijk van genoten kan ik je vertellen. Ik vond het wel eens tijd voor een update: hoe gaat met ons meiske nu ze een half jaar is? 

Ik heb ouderschapsverlof opgenomen, dus ben tot en met de zomervakantie thuis. Dat zal wel weer wennen zijn na de zomervakantie, weer voor de klas. Ook voor onze kleuterzoon die nu elke dag naar huis kan en na de vakantie naar de BSO zal gaan. Gelukkig ben ik zelf even naar de wenochtend gegaan op school om weer even feeling te krijgen.

Baby 6 maanden

En nu is ons meiske alweer een half jaar. Zo heerlijk om weer zo’n klein mensje te zien groeien. De ontwikkeling gaat zo snel! Ik geniet er behoorlijk van dat ik die van zo dichtbij kan mee maken.

Hapjes

Met de vier maanden controle op het consultatiebureau gaven ze aan dat we wel met wat hapjes mochten beginnen. Daar ben ik met 4,5 maand mee begonnen. Eerst groente, later ook wat fruit. En nu? Moet ze er nog steeds niks van hebben haha. Als ik maar de lepel in de buurt kom van haar mond, trekt ze een vies gezicht en gaan de lippen stijf op elkaar. Ik probeer het wel elke dag, groente én fruit. Gepureerde banaan ging eerst nog wel een beetje, nu ook niet meer helaas.

Deze week ben ik dan maar begonnen met haar kleine hapjes te geven. Ministukjes banaan bijvoorbeeld en dit gaat er nu een beetje in. Soepstengels en rijstwafels vindt ze wel lekker om op te kauwen en te sabbelen. Die geef ik haar dus ook vaak, kan ze wel wat oefenen.

Maar mamamelk vindt ze nog steeds het lekkerste.

Onze zoon is altijd al een moeilijke eter geweest, ik hoopte stiekem dat het nu anders zou zijn bij onze tweede. Nope.

Slapen

Overdag slaapt ze nog zo’n drie keer. In de ochtend vaak 2 uur, tussen de middag zo’n anderhalf uur en eind van de middag nog een uurtje. Ze heeft in de nacht maar liefst een keer doorgeslapen van 23.00 – 7.00 uur en een paar keer van 01.00 – 07.00 uur. Maar liever komt ze ‘s nachts ook wel een paar keer om te drinken. Als ik haar dan de speen geef blijft ze huilen tot ze kan drinken. Dan voed ik liever een paar minuten, kan ik erna ook weer verder slapen. Hopelijk gaat ze dus wat meer eten, zodat ze ‘s nachts niets meer hoeft…

Spelen

Mijn drinkglas is niet veilig. Als ze die ziet, stort ze zich erop, grijpt het vast en hapt in de rand. Gelukkig drink ik uit een stevig glas, dus dat kan niet zoveel kwaad… Drinken vindt ze duidelijk belangrijker dan eten ;).

Ze vindt het heerlijk om met speeltjes te spelen, het liefste op een kleed, want dan kan ze ook nog rollen.

Sophie de giraf interactieve speelmat

We kregen een interactief speelkleed van Kleine Giraf met de bekende Sophie de Giraf waar ze nu heerlijk op ligt te spelen. De mat heeft twee speelstanden: dierengeluiden en liedjes. Elk dier heeft natuurlijk een ander geluid, maar ook een ander muziekdeuntje. Ik zet ‘m vaak op de dierenstand, vind ik iets leuker klinken dan de dieren. Maar als ze wat ouder is, kan ze ‘m vast ook zelf aanzetten en op de verschillende liedjes klikken. Met het luidspreker kan je het kleed hard en zacht laten afspelen, ook wel zo fijn. Ik zet het kleed ook regelmatig even uit, zodat ze er zonder geluid met wat speeltjes op kan spelen. Het is een fijn stevig, maar ook zacht kleed. Spuug veeg ik er makkelijk af met een vochtig doekje.

Sophie de giraf interactieve speelmat

Ook rollen kan ze hier fijn op, het blijft lekker zacht, dus geen gebonk met haar hoofd op de grond. Ze pakt speeltjes die in haar buurt liggen en trekt dan ook haar knieën onder zich. Ik ben benieuwd wanneer ze gaat kruipen dus :).

Op schoot

Ze vindt het dus meestal niet zo lang leuk om op schoot te zitten, ze wil op ontdekking uit! Maar ze is echt dol op liedjes! De wielen van de bus en Visje in het water zijn haar favorieten. Daar krijg ik haar ook vaak mee stil als ze het niet zo naar haar zin heeft.

Natuurlijk lezen we heel veel voor, ook dat vindt ze leuk. Ze kijkt steeds gerichter naar een boekje. 
Hey baby

In het boekje Hey baby dat ik kreeg staan bij elke week leuke spelletjes en oefeningen die je met je baby kunt doen. Ik kijk elke week wel even welke oefeningen kunnen en speel dan met onze dochter. Het zijn vooral bewegingsspelletjes die baby’s heel leuk vinden om te doen, maar die ook goed zijn voor hun spieren. Wij hebben  er in ieder geval veel plezier van. Hier lees je meer informatie over het boekje.

Ik vind het heerlijk, zo’n baby’tje in huis. Zeker nu ze steeds meer kan en interessant vindt. Op naar de volgende maanden en straks de een jaar! 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren