Word nooit groot WIN

Word nooit groot WIN

Dat we hier in huis dol zijn op Roald Dahl hoef ik waarschijnlijk niet meer te vertellen. Onze relatie is zelfs begonnen door te praten over zijn verhalen, maar dat verhaal bewaar ik graag voor een andere keer ;). Het boek Word nooit groot is gebaseerd op de verhalen van Roald Dahl en weer als vanouds geïllustreerd door Quentin Blake. Je maakt kans op één van de drie exemplaren, speciaal voor De Nationale Voorleesdagen 2022

Word nooit groot WIN

Word groots, nooit groot! Dat is een belangrijke les van Roald Dahl ;). In het boek Word nooit groot vraag je je af als lezer: wat zou er gebeuren als je altijd kind bleef en nooit volwassen werd? Dan hoefde je in ieder geval niet al die vreselijk verantwoorde grotemensendingen te doen. Het is gewoon sneu met hoeveel saaiheid volwassenen hun dagen vullen. Maar het kán ook anders…! En dat laat het boek natuurlijk zien :).

Bekijk het boek hier

Wat vinden wij van het boek?

Word nooit groot

Zoals het hoort in de boeken van Roald Dahl komen de volwassenen er maar weer slecht af. Ouders die kinderen niet snappen en ze afsnauwen, omdat ze kattenkwaad uithalen. En elke dag maar doorkomen in alle saaiheid. Daar moet je toch niet aan denken als kind? Het boek is een pleidooi om kind te blijven. Vol van fantasie en plezier in het leven. Kunstenaar worden bijvoorbeeld of problemen in de wereld willen oplossen. Vooral doen wat je leuk vind, omdat jij als kind de toekomst maakt. Een boek over creativiteit dus en dat je die moet blijven gebruiken. Ik houd ervan! Ik vind het boek geschikt voor wat oudere kleuters, die snappen de illustraties en de boodschap beter. Ook nog leuk in groep 3 dus!

Bekijk het boek hier

Win

Van de uitgever De Fontein mag ik maar liefst drie exemplaren weggeven, omdat het De Nationale Voorleesdagen 2022 zijn. Veel voorlezen dus! Laat hieronder (op de site) een reactie achter waarom je mee wilt doen. 1 februari mail ik de winnaars.

Er staan affiliate links in dit blog.