zwangerschapsupdate

Ik ben al bijna 29 weken zwanger, wat gaat de tijd toch snel! Hoogste tijd voor een zwangerschapsupdate. Hoe gaat het met me, wat vindt mijn zoontje ervan en hoe gaat het met werken? 

Zwangerschapsupdate

Hoe gaat het met me?

Ik zit in mijn derde trimester, de periode waarin je toch vaak wat vermoeider bent. Die vermoeidheid wisselt bij mij. Vorige week was ik heel moe, maar afgelopen week voelde ik me wel weer fit. Ik had weinig kwaaltjes tot afgelopen donderdag. Vanaf die dag heb ik helaas een soort spierpijn in mijn onderbuik en helemaal bovenin mijn benen. Ik merk het vooral bij veel beweging, dus ik snap nu wel dat de fitness afgelopen woensdag ook wat moeizaam ging.

Vrijdag belde ik de verloskundige en kreeg de boodschap toch vooral rustig aan te doen, vaker per dag even te gaan liggen en een buikband te kopen voor actieve dagen. Die heb ik dus meteen gehaald voor bijvoorbeeld in de klas.

Ik baal ervan, ik hoopte dat ik er deze zwangerschap zonder kleerscheuren vanaf zou komen. Bij mijn eerste zwangerschap had ik vooral last van mijn bekken en kreeg daar fysiotherapie voor. Toen stond ik vijf dagen per week voor de klas, dus ik hoopte dat het met twee dagen veel minder zou zijn. Maar nu dus helaas een ander kwaaltje. Even afwachten hoe dat voor de klas gaat. Het blijft toch een beroep dat zwaar is voor je lijf.

Lees ook: WAAROM IK DE TWEEDE ZWANGERSCHAP ANDERS BELEEF DAN DE EERSTE

Hoe gaat het met ons meisje?

Ons meisje maakt het goed. De groeiecho met 25 weken was prima en ik voel haar regelmatig bewegen. Zo heerlijk die schopjes in je buik, vind ik zo gezellig! Ze heeft nu ook regelmatig de hik, dan gaat mijn buik achter elkaar op en neer. Ik geniet ervan! Zeker als ik naar zwangerschapsyoga ga en echt even alleen met haar ben.

Wat vind ons zoontje ervan

Ons zoontje is er elke dag wel even mee bezig. Hij verzint namen voor haar, nu is het Anna ;). Hij vraagt of ze dingen wel leuk vind, zoals aaien over mijn buik. Al wil hij ook wel eens stompen, maar dat mag natuurlijk niet. Hij is ook alvast zijn speelgoed aan het beschermen. “Als mijn zusje met mijn speelgoed wil spelen, zeg ik heel hard nee!” Hij zegt dat hij het leuk vindt, maar het is ook nog wel wat abstract voor hem. Het duurt natuurlijk ook best lang voordat ze komt. Hij geeft wel vaak even een kusje op mijn buik, zo lief!

Lees ook: HET EERSTE TRIMESTER VAN MIJN ZWANGERSCHAP

Hoe gaat het met werken?

Ik sta twee dagen voor de klas en die gaan prima. Na een dag met de kinderen merk ik wel dat mijn lijf al aardig moe is en ik geen klusjes meer kan doen, zoals een hoek inrichten bijvoorbeeld. Op mijn bureaustoel achter de computer gaat prima. In de avond ben ik dan vaak wel helemaal afgedraaid en lig ik op de bank. Wel soms met mijn laptop op schoot ;). De andere dagen werk ik voor de site of ben ik met mijn zoontje. Dan hoef ik me lichamelijk minder in te spannen, dus dat is wel fijner voor mijn lijf.

Ik merk ook dat ik voor mijn site al wat zaken aan het regelen ben, zodat ik daar straks als ZZP’er ook (een beetje ;)) verlof van kan nemen.

15 november verlof

15 november ga ik met verlof. Klinkt nog ver weg, maar toch zal de tijd waarschijnlijk heel snel gaan. Ik zal dan voor de site gaan schrijven wanneer ik zin en puf heb. Gelukkig heb ik een goed bloggersteam dat ook berichten zal blijven schrijven :). En hopelijk kan ik nog wat vooruit werken ;).

Ik zet regelmatig updates op Instagram, dus volg me daar voor leuke (buik)foto’s.