Dodgeball; hilariteit alom !

Door Linda. Mij is gevraagd of ik, als juf die gek is op spelletjes, het nieuwe spel ‘Dodgeball’ wilde uitproberen. Zoiets hoef je maar één keer tegen mij te zeggen!

Dodgeball

Het spel zit in een vrolijk uitziende doos. De onderdelen zijn stevig en het is vrij eenvoudig in elkaar te zetten, zag ik al snel. Dit hebben twee leerlingen uit mijn klas dan ook gedaan. Snel nog batterijen bij de conciërge gescoord en hoppa… uitproberen maar!

Het viel in het begin niet mee, want de houder vasthouden met daarin 6 rode ‘balletjes’ wanneer de pingpongbal eraf valt… dat leverde in het begin best wat balletjes die door de klas rolden op! Na even wat oefenen, gaven de leerlingen elkaar al snel wat tactische tips: “Als je het rode balletjes alvast voelt in je ene hand, leg je het vast klaar voor het moment dat het mannetje ver weg is en doe je het er snel op!”
Het spel werd stop gezet en ze gingen ‘droog’ oefenen. Toen ook de leerling die het erg moeilijk vond het aardig onder de knie kreeg, ging het apparaat weer aan!

Hilariteit alom!

Dodgeball

Vooral toen er ontdekt werd dat als je twee keer op het startknopje drukt, het moeilijk wordt omdat de honkbalspeler iets sneller gaat.

Omdat je het maar met 4 spelers kunt spelen, kozen we ervoor om na zo’n 10 minuutjes te wisselen. De trucs waren ondertussen al opgevangen door de klasgenootjes en ook nu weer dikke pret.
Na de derde ronde hebben de winnaars van de 3 rondes een finalespel tegen elkaar gespeeld en de uiteindelijke winnaar? Die mocht het spel in de andere klas demonstreren en promoten.

Lees ook: WAAROM SPELEN MET BAMBINO LOCO ZO GOED IS

Wat vinden we ervan?

Oftewel… wat een leuk spel, ook voor de juf!
We hebben op school wel gemerkt dat de kleine rode ballen snel kwijt kunnen raken, vandaar dat we er een speciaal bakje voor hebben met daarop het aantal balletjes genoteerd (26, 24 + 2 reserve).
De spelregels hebben we ook gelijk gelamineerd, zodat het nog een lange tijd mee kan.
Leerlingen vonden de naam van het spel niet zo aantrekkelijk, want wat is nou een Dodgeball? Toch, na twee weekjes merk ik dat de naam toch al actief gebruikt wordt wanneer er ‘samenspel’ op het programma staat.
Dat er op de doos staat dat het vanaf 8 jaar gespeeld kan worden, vindt mijn zoon van 7 maar onzin.
Hij speelt het spel met veel plezier wanneer het mee naar huis komt in het weekeinde en kan aardig met de oudere broer van 10 mee!

Dodgeball: een super leuk behendigheidsspel voor kinderen vanaf 7 jaar (én volwassenen). Leuk om op school te hebben staan in de spelletjeskast.

Lees ook: HET BELANG VAN SPELLETJES