12 keer waarom leerkrachten geweldig zijn

12 keer waarom leerkrachten geweldig zijn. Leerkrachten zijn fantastische mensen. We hebben veel kennis, zijn een kei in organiseren en hebben het kind in onszelf gevonden. 

1. We hebben veel kennis

Vraag ons maar voor je team voor de pubquiz. We geven soms wel acht vakken op een dag: rekenen, spelling, begrijpend lezen, taal, muziek, creatief, gym en lezen om er zo maar een paar te noemen. We moeten natuurlijk wel weten waar we het over hebben, dus is onze algemene kennis heel groot.

2. Organisatietalent

Met al die vakken die we moeten geven valt er ook heel wat te organiseren in de klas. Helpen met aankleden, een som uitleggen, een huilend kind troosten en een ruzie oplossen? Wij kunnen het en het liefst tegelijk. Wedding- of partyplanner nodig? Wij staan voor je klaar!

3. Beslissingen nemen

En terwijl de boel runnen, kunnen we ook heel goed beslissingen nemen. We maken er duizenden per dag. Wel of niet buiten spelen, wel of niet doorgaan met de les als de kinderen wiebelig zijn, wel of geen compliment geven, wel of geen straf geven. Knopen doorhakken moeten we heel snel. Dus kom maar op met je probleem, we helpen je graag.

4. Dol op kinderen

Hoewel we in het weekend, als we bijkomen van een drukke week, ook wel eens graag even geen kinderen zien, vinden we het toch leuk om met die van jou te kletsen of spelen. Bij verjaardagen trekken we graag op met jouw hartendiefjes. We vinden kinderen nou eenmaal heel leuk.

5. We brengen onze liefde voor boeken over op de kinderen

Houd je kind niet van lezen? Kom maar op met het boek, wij lezen wel even voor.
Zien lezen, doet lezen. Onze boekenkasten puilen uit en niet alleen thuis. Ook de klas is rijk gevuld met onze eigen boeken. Waar we dan ook superzuinig op zijn. ‘Pas op voor de kaft, zachtjes met onze boeken graag!’

6. Brulboei

Heb je een harde stem nodig? Bijvoorbeeld om een team te coachen, kids in een krijspaleis te roepen of een zaal vol joelende kinderen toe te spreken? Vraag ons maar, we hebben THE voice en blèren over iedereen heen.

7. Humor aan de gesprekstafel

Gesprekspartner nodig voor een avondje lol? Geef ons maar een belletje. We hebben genoeg anekdotes tot onze beschikking. Wist je bijvoorbeeld van die keer dat een kind zijn bril door de wc spoelde, of die keer dat een leerling de ecoline op dronk?

8. We leren de kinderen meer dan op het programma staat

We zien de kinderen en weten wat ze nodig hebben. En als dat iets is wat niet op de planning staat of getoetst wordt, leren we het ze toch. En ja dat kan ook iets aan jouw kind zijn tijdens een gezellig uitje met het gezin. We kunnen er niets aan doen, het zit in ons bloed. Waarom? We willen dat elk kind volledig tot ontwikkeling komt.

9. We kunnen met iedereen omgaan

In ons klaslokaal hebben we te maken met verschillende leerlingen EN ouders. We beantwoorden alle vragen, buigen kritiek om en beloven extra te letten op je lieveling. We zijn heel sociaal en kunnen op een feestje dan ook met iedereen overweg. Soms na een stevige borrel, dat dan weer wel.

10. Supersnel!

In ongeveer een halve minuut trekken we een sprintje naar de wc, wassen we onze handen na het toiletbezoek, grijpen we een kop koffie en snellen naar de klas. Menig hardlooprecord is er niks bij.

11. Tandpaste smile

We glimlachen de hele dag. Ook al voelen we ons *&%$, altijd blijven lachen! Dat verdienen onze leerlingen. En vaak zijn het de kinderen die ons ook weer laten glimlachen.

12. Kind in onszelf

In ons hart zijn we altijd kind gebleven. We zijn dol op Disney films, kwijlen bij allerlei soorten chocola, spelen graag een spelletje en gaan los op de muziek van Kinderen voor Kinderen. Zin om even uit je dak te gaan? Je weet ons te vinden.

Waarom vind jij leerkrachten fantastisch?