Bee-bot kaarten lente

Bee-bot kaarten lente

Door Aldri. Met de Bee-bot kaarten lente kun je op een interactieve manier aan de slag met woordenschat, de cycli van dieren, vooruit kijken en programmeren. Download gratis de 24 kaarten.

Wat is een Bee-bot? 

De Bee-Bot wordt vaak ingezet in de onderbouw. Het is een leuke robot waar je snel mee aan de slag kunt. Naast dat de kinderen leren programmeren kun je de Bee-bot gebruiken als middel om allerlei vaardigheden in te oefenen. Zie ook het blog: Programmeren met kleuters: Bee-bot

Bee-Bot vloerrobot, oplaadbaar
Meer informatie
bol.com (€89,00)
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2024 - 00:01

Bee-bot kaarten lente

De Bee-Bot kaarten lente bestaat uit 24 kaarten. Je kunt de kaarten printen en in een transparante Bee-Botmat schuiven, bekijk hier een transparante mat. 

Bee-bot kaarten lente

download

Op de platen zijn verschillende boerderij afbeeldingen te vinden, onder andere: het varken met haar big, de hond en de pup, de kip en het kuiken. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de levenscycli van de kip en de vlinder. 

Differentiëren met de kaarten

  1. De eerste variant richt zich vooral op het zoeken van de juiste afbeelding. De leerkracht noemt een afbeelding en een leerling programmeert de Bee-Bot naar deze afbeelding. Het gaat hierbij vooral om het kennismaken met de woorden van de afbeeldingen. Neem de stal als startpunt en programmeer de beebot naar de genoemde afbeelding. Bestaat de route uit veel stappen? Hak de route dan in kleinere stukjes.
  2. Zijn de woorden inmiddels bekend? Geef dan een beschrijving van het woord en laat de kinderen nadenken naar welk woord de Bee-bot moet.

Programmeerkaarten 

Bee-bot kaarten lente

download

  1. Met de programmeerkaarten doe je een beroep op het vooruitkijken. De leerling gebruikt een opdrachtkaart en programmeert de Bee-Bot van de ene afbeelding naar de andere. De leerling brengt bijvoorbeeld de varkens naar de stal. Met behulp van pijlkaarten kan de route eerst visueel gemaakt worden, voordat het wordt ingetoetst.

2. Nog iets moeilijkere zijn de programmeeropdrachten van de levencycli van de kip en vlinder. Er moet dan een complete route gelopen worden langs de verschillende afbeeldingen van de cyclus. Een extra uitdaging!

3. Aan de Bee-Botmat lente is nog een leuk spel element toegevoegd: De kinderen kunnen, voor elke juiste route, brokjes voor de dieren verdienen, De winnaar is het kind met de meest verdiende brokjes! Je kunt de brokjes uit de download gebruiken, maar ook echte brokjes of fisches gebruiken.

Er staan affiliate links in dit blog.