Berend Botje de film

Berend Botje de film

Wij mochten naar de persvoorstelling van Berend Botje. Een leuke film voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Over een stoer meisje met een levendige fantasie.

Berend Botje de film

De eerste bioscoopfilm over Berend Botje; een stoer meisje met een levendige fantasie. Ze is de jongste telg uit de schippersfamilie Botje, die verder bestaat uit vader Botje en opa Botje. Maar toen kwam er een meisje die ze ook maar Berend hebben genoemd. De avonturen van de Botjes zijn zo bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter. Als de stad in de ban raakt van een bijzonder vogelei, is zij ervan overtuigd dat het om een bijzonder ei gaat dat alleen uitkomt op een verborgen eiland. Ze besluit de gewaagde tocht naar het eiland zelf te maken, want voor Berend is niets onmogelijk.

Acteurs

Hoofdrollen zijn weggelegd voor Thomas Acda als opa Botje, Klaas van Kruistum als vader Botje en de jongste Botje: de 11-jarige Doris Zuijderland die met deze rol haar speelfilmdebuut maakt.

Esonstad

Ik wilde graag naar de film, omdat het opgenomen is in Esonstad, een park van Landal in Friesland. Hier zijn wij ook geweest en heb ik gevaren. Daarom vond ik het extra leuk om de beelden van het park te kunnen zien!

Wat vinden wij?

Berend Botje: het mysterie van het ei draait vanaf 29 september in de Nederlandse bioscopen.

Samen met onze dame van drie jaar en zoon van zeven jaar ging ik op pad naar Amsterdam voor de persvoorstelling. Ik was vooral benieuwd wat onze jongste ervan zou vinden. De film staat te boek voor alle leeftijden. Ze keek ook vrolijk mee en hield het goed vol. Maar af en toe haakte ze af, omdat het verhaal wel wat te moeilijk was. Onze zevenjarige vond het zeker een leuke film. Spannend en vrolijk.

Het draait vooral om de grote fantasie. Ik denk dat het voor kinderen wel lastig is om te bepalen wat nu echt was in de film en wat de fantasie was. Dat vond ik al lastig ;). Een leuke film voor de ontspanning, in het weekend of vakantie.

Ik heb wel enorm gelachen om opa Botje, Thomas Acda. Geweldige uitspraken en leuke “tussendoor”grapjes vooral voor de ouders, daar houd ik van!

Berend Botje: het mysterie van het ei draait nu in de Nederlandse bioscopen.