Jouw verhaal gevraagd!

Jouw verhaal gevraagd!

We moeten het zelf doen! We moeten ons vak weer terugpakken! We moeten ons organiseren! Je hoort het steeds weer terug. Maar hoe dan? Mijn weg hierin beschrijf ik in De gelukkige leraar, maar ik wil heel graag jouw verhaal horen. Hoe heb jij je autonomie gepakt? Van je laten horen? Iets goed geregeld voor jezelf en je vak. Ik wil op mijn website een denkbeeldige zeepkist neerzetten en jou jouw verhaal laten doen om elkaar te inspireren. Van kleine puntjes tot grote projecten, alle verhalen zijn zeer welkom!

Jouw verhaal gevraagd!

Maar waarom dan?

Gisteravond (maandag 8-11-’21) was ik als spreker bij de Avond van de leraar. Met als onderwerpen:

*Trots op je vak
*Vakmanschap en autonomie
*Lerende cultuur
*Beroepsgroepsvorming
Fijn dat ik hier een bijdrage mocht leveren en al die mooie onderwijsmensen te zien spreken.
Je ziet/hoort mij vanaf 42:39 én 49:18.

Wij vertellen onze verhalen

In de eerste twee sessies kwamen vooral de praktijkvoorbeelden van leraren zelf aan bod. Prachtig vind ik dat en enorm inspirerend. Maar in de latere sessies werd er vooral over ons vak gepraat door, ik noem het maar even niet zo netjes: Bobo’s. Er wordt al zoveel over ons gepraat! Dan wordt er gezegd: jullie moeten je als beroepsgroep verenigen. Maar hoe doe je dat dan? Zoals een beter milieu bij jezelf begint, begint beter onderwijs ook bij jou, de leerkracht. In mijn boek vertel ik mijn weg hierin en wat ik wel, maar ook niet voor elkaar kreeg. Zo belangrijk om elkaar onze verhalen te vertellen om te inspireren. Want het veranderen van ons vak, onze beroepseer en trots, begint op de werkvloer. En dan niet alleen in de klas, maar ook op je school, je bestuur, of wellicht ook daarbuiten.

Ik ben op zoek naar jouw verhaal

Het lijkt me dus fantastisch om met regelmaat jullie verhalen te kunnen delen op dit platform. En denk alsjeblieft niet: mijn verhaal is hier te klein voor. Alles is zo ontzettend welkom! Van betaalde studiedagen voor jezelf regelen tot je project mogen uitdragen naar buiten toe en van workshops geven aan je collega’s, tot lezingen geven aan je bestuur. Wat kreeg jij voor elkaar? Wat heb je zelf gedaan en hoe werd je gesteund? Die verhalen vertel ik graag hier. Dat kan ook op allerlei manieren: je schrijft een gastblog, ik interview je en schrijf zelf een blog, je stuurt een filmpje in. Het maakt mij niet uit, als je je verhaal maar vertelt ;). Ik wil zo graag dat we van elkaar kunnen leren!

En dat mag ook juist een kwetsbaar verhaal zijn: wat vond je moeilijk, waar liep je tegenaan? Hierin vinden andere leerkrachten weer herkenbaarheid.

(Enne, de site trekt 150.000 unieke bezoekers per maand, ik weet zeker dat veel daarvan jouw verhaal willen lezen.)

Ingestuurde verhalen

Unitonderwijs, werkt dat?

Zelf onderwijs ontwikkelen, Linda kan dat. 

Bericht mij!

Stuur me een mail op info (at) jufmaike.nl. Stuur me een DM op Facebook, Instagram, LinkedIn of Twitter, alles mag, ik spreek je heel erg graag!