Blog: hoogzwangere juf met zwangerschapsverlof

40 weken zwanger inmiddels, dat kun je toch wel hoogzwanger noemen. Ik ben al een paar weken thuis met zwangerschapsverlof. Wat doe je als juf met al die tijd als je thuis bent? En hoe gaat het met me? 

Ik heb de 36 weken doorgewerkt en ben nu dus 4 weken thuis met verlof.

Mijn vervangster stond de laatste week al voor de klas, zodat ik in alle rust de administratie kon afronden, goed kon overdragen en de rapportgesprekken kon voeren. Erg fijn dat dit zo geregeld was!
En dan komt je afscheid.
Uitgekeken naar het verlof, het wordt toch allemaal wat zwaarder op het laatst. De kinderen vonden het ook maar gek. Ik liep rond, maar niet meer voor de klas. Een aantal van de kinderen had ik al voor het derde jaar in de klas en ze hebben allen ook mijn bruiloft mee gemaakt. Ineens gaat die laatste week dan heel snel. De klas kan vooral niet wachten tot ik met de baby langs kom. Maar dat duurt nog wel eventjes…
Ik ben schandalig verwend door mijn klas.

Cadeaus klas

De eerste week kwam de nesteldrang. Ik moest en zou het kamertje helemaal gereed hebben en alle kleertjes wassen. Nog wat spullen aangeschaft voor de komst van de baby en de laatste puntjes op de i. De week erna heb ik de vluchttassen ingepakt en waren we er echt klaar voor.

Babykamer

De week erna was het voorjaarsvakantie en heb ik fijne mensen uit het onderwijs kunnen spreken en leuke dingen kunnen doen. En ja, nog wat achterstallige was weggewerkt.

In de 39e week heeft mijn man vrij genomen en hebben we nog wat leuke dingen samen ondernomen. En is het hele huis onder handen genomen met dank aan mijn lieve familie. Tot deze week heb ik nog twee keer gesport bij de sportschool. Maar dat lukt nu toch ook echt niet meer…

En dan is het de 40e week en ga je wachten op de komst… Veel zitten, liggen, slapen en wachten. Toch?
Nou, niet als je juf Maike bent. Daar ben ik veel te actief voor! Ik voel me goed, heb weinig kwaaltjes en vermaak me prima.
Nesteldrang heb ik verder niet echt meer, ik vind ‘t huis wel best zo ;).
Zitten op de bank kan ik wel heel goed. Maar dan wel met m’n laptop op schoot en achter internet.

Deze week werk ik veel aan de website: maak ik nieuw lesmateriaal en schrijf ik blogs. Ik help mijn man Jozua met wat administratie.
Daarnaast werk ik aan een leuk project voor de kleuteruniversiteit die gisteravond officieel open is gegaan.

En natuurlijk doe ik middagdutjes, lees ik af en toe een tijdschrift of een boek, eet ik chocola en ben ik een grote serie-afnemer van Netflix, heerlijk dat manlief en ik dat hebben ontdekt!

Af en toe staar ik naar buiten en fantaseer ik over de komst van onze kleine. Want dat onze levens totaal gaan veranderen, staat vast. Hoe en wat? Ik heb geen idee. Wel weet ik dat ik er veel zin in heb!