klas vertelde over mijn zwangerschap

Hoe ik de klas vertelde over mijn zwangerschap

Omdat je het nu echt wel kan zien, werd het tijd om te vertellen dat we een baby verwachten. Hoe ik de klas vertelde over mijn zwangerschap

Mijn beide klassen heb ik inmiddels verteld over de zwangerschap. Zo leuk om te doen! Ook wel weer spannend, omdat je hoopt dat alles goed gaat natuurlijk. Maar de kritieke weken zijn voorbij, dus dat komt vast goed. Lees ook hoe het gesprek bij ons eerste kind was.

Hoe ik de klas vertelde over mijn zwangerschap

Hoe ik de klas vertelde over mijn zwangerschap

Voor zowel de collega’s als voor de kinderen bestelde ik koekjes bij Geboortekoekjes (zelf betaald dus). De levering was snel en de koekjes zijn heerlijk. Ik koos voor blauwe en roze muisjes, we weten natuurlijk nog niet wat het wordt.

Echo

In de ochtend had ik mijn laatste echo op A3 formaat vergroot. Ik liet de echo aan de klas zien en vroeg erbij of ze wisten wat het was. Hier waren ze snel uit, een aantal kinderen heeft net een broertje of zusje gekregen of de moeder is zwanger. Hierna vroeg ik van wie de echo dan was.

Lees ook: JUF MAIKE NIEUWS!

Zwangere juf

Bij mijn ene klas is mijn duo ook zwanger, zo leuk! Zij is wat verder in de zwangerschap, dus de kinderen weten het al wat langer. De klas dacht dan ook dat de echo van haar was! Ik vertelde van niet, dus dachten ze dat het van mijn zoontje is. Nee, ook niet… En toen kwamen ze erachter dat ik ook een baby in mijn buik heb! Dat vonden ze wel erg leuk, twee juffen met een baby in de buik.

Koekjes

De koekjes vonden de kinderen heerlijk. Ze mochten zelf kiezen welk koekje ze op wilden eten; de roze of de blauwe. Ik had verwacht dat de meisjes voor de roze en de jongens voor de blauwe zouden gaan. Maar de blauwe koekjes waren al heel snel op! Blijkbaar denken ze dat het een jongetje wordt. We zullen zien…

Knutsel

Knutsel baby

Ik had een makkelijke knutsel voor de kinderen bedacht die ze allemaal konden maken. Op een A4 drukte ik de tekst: Juf Maike krijgt een baby af. De kinderen mochten een kleur cirkel kiezen. Deze knipten ze doormidden en plakten het op het papier over elkaar, zodat het een kinderwagen werd. Vervolgens mochten ze de baby erin tekenen en wielen aan de kinderwagen.

Knutsel baby kinderwagen

Veel kinderen tekenden mij ook, zo leuk om te zien! Ze mochten het mee naar huis nemen om thuis te kunnen vertellen. Gelukkig kon ik snel nog wat foto’s schieten voor mezelf.

Lees ook mijn blog over hoogzwanger zijn.

Ik ben benieuwd hoe de kinderen er verder mee bezig zullen zijn. Hoe vertelde jij dat je zwanger was?