Canarische Eilanden met kinderen

Canarische Eilanden met kinderen

Ik vroeg reisorganisatie TUI om tips voor een vakantie met kinderen op de Canarische Eilanden. Want natuurlijk kun je kiezen voor een All Inclusive hotel met alles erop en eraan. Maar er is nog zoveel meer te doen. In dit blog ontdek je de twee meest populaire eilanden: Tenerife en Gran Canaria. Ga je mee?

Tenerife

Spetterpret in Siam Park

Siam Park

Anders dan de naam doet vermoeden is Tenerife het grootste eiland van de Canarische Eilanden. En op dit grootste eiland vind je ook het grootste waterpark van heel Europa: Siam Park, vlakbij de badplaats Playa de Las Américas. Wat een spetterpret: stap je met z’n vieren in een band en zoef naar beneden in de Dragon. Of doe je het liever rustiger aan in de lagune van Siam Beach. De meest spannende waterattractie is zonder twijfel de Tower of Power, waar je als een raket met 80 km/u door een aquarium met haaien een roggen. Niet voor niets is Siam Park bekroond als beste waterpark ter wereld.

Samen de natuur beleven bij El Teide

El Teide

Neem je de kinderen mee de natuur in? Dan is er op Tenerife ook veel te zien. Bijvoorbeeld in nationaal park El Teide, genoemd naar de gelijknamige 3.718 meter hoge vulkanische kolos. Het mooiste uitzicht op de vulkaan heb je vanaf de uitzichtpunten Mirador Tabonal en Roques de García. Om het maanlandschap van kraters en bijzondere rotsformaties niet te vergeten. En is een klim naar de top te zwaar? Dan is er ook de Teleférico del Teide. Deze hoogste kabelbaan ter wereld brengt vanaf de parkeerplaats van het basisstation naar 3.555 meter hoogte. Wauw, wat een uitzicht.

De echte sterren van Tenerife

Altijd al eens de Melkweg willen zien? Of benieuwd hoe de sterrenpracht er écht uitziet? Door het ontbreken van kunstmatig licht is El Teide ook de plek om terug te komen na zonsondergang. Kijk dan maar eens omhoog… zoveel sterren zie je in Nederland bijna nergens meer. In het planetarium leer je bij daglicht ook alles over.

Gran Canaria

Met je huurauto het binnenland in

Roque Nublo

Gran Canaria is het meest populaire eiland van de Canarische Eilanden en van plaatsen als Maspalomas en Playa del Inglés heb je vast wel eens gehoord. Er is keuze genoeg: comfortabele hotels met alles erop en eraan. De een nog groter dan de ander. En ook Maspalomas heeft een eigen waterpark.  Minder bekend is dat Gran Canaria ook een heel groen binnenland heeft, vooral in het noorden van het eiland. Met een huurauto heb je alle vrijheid en gaan de kids mee op avontuur. Bij rotspilaar Roque Nublo waan je je in het wilde westen van Amerika. Hier maak je jaloersmakende foto’s voor het thuisfront. En in de 27 hectare grote botanische tuin van Viera y Clavijo – de grootste van Spanje – kijk je je ogen uit en leer je samen over de honderden verschillende planten, van cactussen tot palmbomen.

Walvissen en dolfijnen spotten

Helemaal bijzonder wordt het op het water. Vanuit de haven van hoofdplaats Las Palmas vertrekken namelijk excursies om walvissen en dolfijnen te spotten. Want wat is er nu mooier dan om die in hun eigen leefgebied te bekijken. Kijk! Wanneer er zo’n waterspuit omhoog komt… en even later zo’n enorme walvisstaart. Wat een ervaring. Met een beetje geluk begeleidt een groep speelse dolfijnen de boot bij de boeg.

Apenkooien op vakantie

Uitrazen in het zuiden van Gran Canaria? Dan toog je naar Puerto Rico en het Angry Birds Activity Park. In dit kinderwalhalla spelen ze apenkooi in enorme klimrekken, racen rond in een skelters, doen mee met minigolf of een spannende lasermissie. Het nieuw geopende watergedeelte zorgt voor de nodige verkoeling.

Dit is een #jufmaikead