Club Donald Duck

Club Donald Duck WIN

Een nieuwe graphic novel serie? Ja! Over Donald Duck, die als tijdschrift ook verslonden wordt door veel kinderen. Club Donald Duck, Nieuwe vrienden! is een graphic novel met één verhaallijn van meer dan 200 bladzijden, vol vrolijke en kleurrijke illustraties. En je kunt een van de tien! exemplaren winnen.

Club Donald Duck

Club Donald Duck Nieuwe vrienden gaat over de jonge Donald Duck. Natuurlijk is hij ook in dit boek een enorme pechvogel. Hij wordt per ongeluk toegelaten op een school voor talentvolle kinderen. En daar hoort hij eigenlijk niet thuis, want: wat voor talent heeft hij eigenlijk? Donald wil dolgraag op Doink – de school – blijven, maar de vraag is hoelang hij verborgen kan houden dat hij geen speciale talenten heeft… Gelukkig vindt hij een stel bijzondere vrienden die hem helpen. Samen gaan ze het avontuur aan, maar of het ze lukt om Donald uit de problemen te houden? Het verhaal wordt verteld door de verteller, een nieuw karakter binnen de wereld van Donald Duck. Regelmatig gaan Donald Duck en de verteller samen in discussie.

Bekijk het boek hier

Illustraties

Zoals je gewend bent van graphic novels staan er ook in dit boek allerlei illustraties. Heel fijn voor kinderen die niet zo van lezen houden en graag de overstap willen maken van het tijdschrift naar een boek.

Club Donald Duck

Wie het heeft geïllustreerd en geschreven is niet direct te vinden. Het lijkt een product van een aantal mensen samen, net zoals bij de boeken van de Wakkere muis.

Wat vind ik?

Ik vind het knap dat het weekblad Donald Duck zoveel kinderen laat lezen. En dat zal voor dit boek ook zeker gelden! Het is grappig, spannend, met leuke illustraties en verschillende lettertypes, precies wat kinderen aanspreekt. Het verhaal vind ik niet altijd geloofwaardig, zoals klonen inzetten als het even mis dreigt te gaan. Maar ik denk dat dit boek veel kinderen zal kunnen verleiden om te gaan lezen. En dan hoop ik natuurlijk dat ze ook  boeken met wat meer tekst gaan lezen.

WIN

Ik mag maar liefst 10 exemplaren weggeven! Laat hieronder (op de site) een reactie achter waarom en voor wie je het boek wilt winnen. Woensdag 8 juli mail ik de winnaars.

Bekijk het boek hier