Zelfleesboeken Kinderboekenweek 2020: En toen?

Zelfleesboeken Kinderboekenweek 2020: En toen?

Door Shanon. Natuurlijk zijn er de thematitels van de Kinderboekenweek 2020 en de mooiste prentenboeken. Hierbij de mooiste, grappigste of meeste bijzondere zelfleesboeken Kinderboekenweek 2020: En toen? die niet mogen ontbreken en  je terugbrengen in de tijd!

Veel van de genoemde boeken zijn ook geschikt bevonden voor kinderen die lezen moeilijk vinden en bij dyslexie.

Zelfleesboeken Kinderboekenweek: En toen?

Het kleine draakje

Leren lezen met Kluitman - Het kleine draakje 1

Roos is bang voor de grote draak. Papa vertelt bij het naar brengen dat de prins de draak heeft gevangen. Roos kan dus lekker gaan slapen. Maar dan hoort Roos iets raars.  Het geluid komt onder haar bed vandaag. Wat zit daar?

Bekijk het boek hier

Bij de dino’s

Bij de Dino's

Mart en Ruben zijn gek op dino’s. Op vakantie krijgt Ruben een ketting met een toverlamp. Die vervult al je wensen. Als Ruben en Mart de volgende ochtend uit hun tent kruipen, zijn ze in het land van de dino’s.

Bekijk het boek hier

De ridders van de ronde keukentafel

Zoeklicht Dyslexie - De ridders van de ronde keukentafel

In het land Brittannië trekt koning Uther ten strijde tegen de Saksen. De kinderen worden in veiligheid gebracht in het afgelegen kasteel Camelot. De achterhoede van het koninklijke leger zal weldra komen om hen te beschermen. Maar de soldaten komen niet. De oude tovenaar Merlijn, de enige volwassene op het kasteel, heeft het veel te druk om de leiding op zich te nemen. En dus moeten de kinderen zelf een leider kiezen.

Bekijk het boek hier

De jongen die draken kweekten

De jongen die draken kweekte

Als Tomas zijn grootvader in de tuin helpt, ontdekt hij een rare plant. Het ding staat in de weg en ze besluiten het de volgende dag uit te gaan graven. Maar als Tomas die avond het grappige fruit van de plant mee naar huis neemt, komt er een echt draakje uit.

Bekijk het boek hier

Ridder Rik, Strijd op het kasteel

Ridder Rik 5 - Strijd op het kasteel

Rik J. Soberloot logeert op kasteel Hoetendael bij zijn oom Archibald, tante Madelief en nichtje Samantha. Als ridder in opleiding heeft hij samen met Samantha al vier taken volbracht. En de vijfde opdracht lijkt duidelijk: “Leer de nobele kunst van het vechten.’
Maar Rik en Samantha mogen van tante Madelief niet naar buiten, en het lijkt erop dat ze binnen nooit een waardige tegenstander gaan vinden. Totdat ze een kijkje in de kasteelkelder nemen. Een leuk boek voor Zelfleesboeken Kinderboekenweek 2020: En toen?

Bekijk het boek hier

Het geheim van ridder Leander

Ik ben niet bom! - Het geheim van ridder Leander

Een onbekende ridder klopt aan bij kasteel Timmers. De oude hertog laat ridder Leander binnen
en biedt hem onderdak. De hertog kan wel wat gezelschap gebruiken nu zijn dochter spoorloos verdwenen is. Edo wordt de schildknaap van ridder Leander. Iedereen sluit vriendschap met de nieuwe ridder. Behalve ridder Hendrik: die moet niets van hem hebben. Er gebeuren vreemde dingen in het kasteel. Kan Edo zijn nieuwe meester wel vertrouwen?

Bekijk het boek hier

De Vikingen!

De Vikingen!

De Vikingtijd is een van de spannendste periodes uit onze geschiedenis. Dit boek neemt je mee op reis door deze gevaarlijke, maar ook verrassende tijd.

Bekijk het boek hier

Het rijk van Alexander

De oude Grieken!

De boeiende cultuur van het oude Griekenland spreekt nog altijd tot de verbeelding. Dit boek neemt je mee op reis en laat je kennismaken met de bekende en minder bekende verhalen uit de geschiedenis van dit bijzondere land. Wie bouwde bijvoorbeeld het Parthenon? Hoe is de democratie ontstaan? En wat ontdekte Archimedes allemaal?

Bekijk het boek hier

Er staan affiliate links in dit blog 

 

Zelfleesboeken passend bij kinderboekenweek 2020 thema En toen?