Zomervakantie 2020 Erop uit tips

Zomervakantie 2020 Erop uit tips

Zomervakantie 2020 Erop uit tips door Suzanne. Nu de zomer er anders uit zal zien dan we gewend zijn, zijn we op zoek gegaan naar tips en activiteiten voor de zomervakantie.

Zomervakantie 2020 Erop uit tips

Voor regio Noord begint de zomervakantie 2020 al. De week erna begint de vakantie voor regio Zuid en als laatste is regio Midden aan de beurt.
Veel mensen vieren hun vakantie dit jaar, mede vanwege corona, voornamelijk in de achtertuin. Lekker luieren rondom je eigen huis is heerlijk, maar als je af en toe ook iets meer wilt ondernemen, heb ik hier wat tips voor je.

FOTO LEVIN DEN BOER – LDBFOTO.NL

Naar het theater

Het door Van Hoorne Entertainment opgestelde kinderprotocol is goedgekeurd door het
Outbreak Management Team! Het adviesorgaan heeft kritisch gekeken naar het voorstel om kinderen niet mee te tellen in de zaalbezetting tijdens de theatervoorstellingen en heeft hiervoor zijn goedkeuring gegeven.
Dat betekent dat kinderen in de zomervakantie 2020 weer onbeperkt welkom zijn in theaters. Ouders moeten ook in het theater 1,5 meter afstand bewaren, maar kinderen kunnen op de stoelen ertussen plaatsnemen.
Ook deze zomer zullen er alweer kindervoorstellingen te zien zijn in de theaters, zoals  Sesamstraat, Brandweerman Sam, Peter Pan, Bumba, Juf Roos en vele andere. Bekijk hier kaartjes.

Bekijk ook de leuke doeboeken en vakantieboeken voor kinderen. 

Omniversum

Omniversum

Deze zomer neemt Omniversum je met zes spectaculaire grootbeeldfilms mee op vakantie naar alle uithoeken van de wereld. Van swingend Cuba, de stoere Verenigde Staten en het wonderschone Canada naar het mysterieuze Egypte. Jonge bezoekers verkennen met het schildpadje Bunji de azuurblauwe zeeën rond Australië en met Oceans, Our Blue Planet van BBC Earth leer je de wereld onder water kennen. Op het 840 m2 grote koepelscherm van het Haagse filmtheater zijn het onvergetelijke ervaringen.

Waar:Omniversum, President Kennedylaan 5 Den Haag
Wanneer: Vanaf 1 juli

Museum Het Schip

Museum Het Schip

Van 4 juli t/m 16 augustus organiseert Museum Het Schip in samenwerking met de gemeente
Amsterdam de gratis Midzomer Mokum Ambachtenworkshops. In de vakantie kunnen kinderen van 4 t/m 10 jaar van dinsdag tot en met zondag om 11.00 uur en om 14.00 uur aan de slag met Amsterdamse School-ambachten zoals lino snijden, boekbinden, tekenen en mozaïeken.
Na een korte, aangepaste rondleiding door de prachtige tentoonstelling Bruno Taut: de fantasie voorbij gaan de kinderen bij de workshops zelf aan de slag met de oude technieken van deze kunstenaars.
Zo kunnen ze hun eigen kaarten drukken, een prachtig gebouw metselen, een fantasievolle tegel maken of een interieur ontwerpen. Iedere dag zijn er andere workshops.
De Midzomer Mokum Ambachtenworkshops zijn helemaal gratis. De enige voorwaarde is dat kinderen zich hier vooraf laten aanmelden.

Waar: Museum Het Schip, Oostzaanstraat 45, Amsterdam
Wanneer: 4 juli t/m 16 augustus

Zomerlezen Kids

Zomerlezen Kids

Zomerlezen Kids is een nieuw initiatief dat in het leven in geroepen om het lezen in de zomervakantie te stimuleren.
Uit onderzoek blijkt dat veel kinderen die in de vakantie niet lezen, bij terugkomst een daling in leesvaardigheid laten zien, de zomerdip. Kinderen die wél lezen, zijn juist in leesvaardigheid gestegen.

Zomerlezen Kids biedt boekentips voor kinderen in de basisschool en leesideeën voor ouders. Maar ook inspirerende filmpjes en een uitgebreid aanbod aan leesthema’s. Deelnemende kinderen krijgen bovendien een uitdagend ‘leespaspoort’ én een leuke verrassing aan het begin van het nieuwe schooljaar.
Tot slot zetten de initiatiefnemers zich speciaal in voor kansarme kinderen. Clavis Uitgeverij deelt deze vakantie maar liefst 17.000 gratis boeken en 9.000 leespaspoortjes uit via het Kinderarmoedefonds, Sint-Vincentius Limburg en de AlkmaarPas. Want lezen is voor iedereen.

Meer weten? Klik hier.

Oerrr

Oerrr

Ben jij al lid van Oerrr? Oerrr is de jeugdafdeling van de stichting Natuurmonumenten. Ook deze zomervakantie staan ze weer voor je klaar met allerlei leuke tips voor thuis.
Op de website van Oerrr staan een heleboel speeltips voor buiten. Makkelijk uit te voeren en met uren buitenspeelplezier als resultaat.
Neem bijvoorbeeld eens een kwast en een beker water mee naar buiten als het warm is. Met het water verf je de mooiste tekeningen op de stoep of de muur. Of maak je eigen schatkist met schatten uit de natuur.
Je kunt nu op de website ook een leuk zomeravondverhaaltje downloaden.

Wil je nog meer speeltips, klik hier.
Hier vind je het voorleesverhaal.