Gruwelijke geschiedenis

De gruwelijke geschiedenis van de hele wereld WIN

In de aanloop naar de Kinderboekenweek 2020 hebben we veel winacties lopen op de site. Vandaag één die niet bestemd is voor zwakke magen: De gruwelijke geschiedenis van de hele wereld

De gruwelijke geschiedenis van de hele wereld

De serie Waanzinnig om te weten ken je waarschijnlijk wel, er zijn al zoveel titels van! Deze keer een fantastisch boek dat aansluit bij het thema van de KBW: En toen?, geschiedenis dus. De geschiedenis van de  In dit boek staan de spannende verhalen van onze voorouders en wat die allemaal uitgevreten hebben. Van hersenknabbelende neanderthalers tot gladiatorgevechten in het oude Rome. Eén ding is zeker: nadat je de regels van oorlogsvoering en de lijst met de 50 slechtste schurken hebt bestudeerd, weet jij in ieder geval hoe het in de toekomst beter kan!

Het is geschreven door Terry Deary, een Engels acteur, zanger en schrijver. De grappige en duidelijke illustraties zijn van Martin Brown, bekend van zijn striptekeningen en al vele andere titels van Waanzinnig om te weten.

Bekijk het boek hier

Het boek

Het boek is het eerste in de Waanzinnig om te weten serie met afbeeldingen in kleur. Het begint al gelijk grappig met redenen waarom je hebt boek moet lezen, zoals om het beter te weten dan de leerkracht of je oma overstuur te maken met vieze feitjes.

Het mooie is dat het boek ook chronologisch verloopt, het begint dus bij de jagers en verzamelaars. De tekst leest lekker en door de illustraties wordt het heel aantrekkelijk voor kinderen om het boek erbij te pakken. Ik denk dat onze groep 6 ervan zal smullen.

Het is grappig, maar ook gruwelijk, zoals de neanderthalers die elkaar opaten of de gladiatorengevechten van de Romeinen.

Gruwelijke geschiedenis

Win

Je kunt het boek winnen. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 22 september mail ik de winnaar.