De lessen van Wouter Applemuzz WIN

De lessen van Wouter Applemuzz WIN

Vandaag een boek speciaal voor jou als leraar te winnen. De lessen van Wouter Applemuzz is een filosofie boek met enorm veel kennis over het onderwijs en dan zeker op een leuke, verhalende manier geschreven. Aanrader dus!

De lessen van Wouter Applemuzz

Wouter Muzz, Applemuzz genoemd door zijn leerlingen, is een beetje knorrige natuurkundedocent die wel heel begaan is bij het leren. Hij wil een goede leraar zijn, zowel voor zijn klas, zijn zoon als voor zichzelf. In zijn dagboek beschrijft hij zijn vorderingen, waarbij hij zichzelf (en ons) het nodige huiswerk geeft door middel van tips voor boeken en QR-codes. Terwijl hij de belangrijkste onderwijsliteratuur bespreekt, vraagt Muzz zich af wat leren ten diepste is. Hij denk aan iets met eigenaarschap. Maar wat is dat precies? En wat is bewustzijn? En hoe komt het toch dat hij dat heeft? Het zijn vragen waarop zelfs de grootste filosofen na 2500 jaar piekeren geen antwoord hebben. Hij krijgt een superbrein in de vorm van Digi, die hij probeert te leren zo slim mogelijk te zijn. Maar zou Digi wel een bewustzijn hebben?

Bekijk het boek hier.

De lessen van Wouter Applemuzz

Over de auteur

Henk van Woudenberg zou graag een wijsgeer willen zijn met een eigen filosofische school, ergens ver terug in de Griekse oudheid. Of anders zou hij het liefst leven in een hippiekolonie in de vroege jaren zeventig, waarin het optimisme nog niet is ingehaald door het realisme en men bij het woord ‘beschaving’ niet aan een museum denkt. In werkelijkheid is hij leraar, schoolleider en onderwijsadviseur bij Stichting SOL. Hij heeft ook de tekeningen in het boek gemaakt.

Wat vind ik?

Ik weet nog heel goed dat mijn vriendinnen op de middelbare school filosofie hadden als keuzevak en dat ik daar best jaloers op was. Zij zaten op het vwo en ik op de havo, dus wij hadden die keuze niet. Maar ik ben wel altijd geïnteresseerd geweest in filosofie, ook al vind ik het vaak moeilijk te begrijpen. Zo zegt Gert Biesta hele zinnige dingen, maar ik snap zijn uitleg meestal niet. Dit boek vind ik wel echt anders! Omdat Wouter Muzz het uitlegt aan Digi, is het helder en begrijp ik het ook. Oke, niet alles, maar toch zeker wel 80%. Natuurlijk gaat het vooral over onderwijsfilosofie, ben ik natuurlijk al helemaal in geïnteresseerd.

Wat ik vooral heel knap vind zijn alle verwijzingen en QR-codes, wat een werk moet dat geweest zijn om op te zoeken! Als je aan zelfstudie wil doen en per hoofdstuk, bijvoorbeeld bewustzijn, aan zelfstudie wil doen, heb je echt volop materiaal tot je beschikking. Echt heel zorgvuldig gedaan! Overigens staan er ook vaak leuke en praktische tips tussen, handig!

Bekijk het boek hier.

Win

Je maakt kans op een exemplaar van dit boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 7 februari mail ik de winnaar.

Er staat een affiliate link in dit blog.