De Osmo Genius Starter Kit is vernieuwd!

De Osmo Genius Starter Kit is vernieuwd!

Osmo is nu ook makkelijk verkrijgbaar in Nederland! En dit toffe materiaal voor de iPad waar kinderen spelenderwijs mee leren, komt met vernieuwde kits naar de Benelux. De uitgebreide Genius Starter Kit is de eerste kit die beschikbaar is en ik mocht het uitproberen. Tof voor kleuters en groep 3 leerlingen!

De Osmo Genius Starter Kit is vernieuwd!

De eerste kit die officieel beschikbaar komt in de Benelux is de vernieuwde Osmo Genius Starter Kit. Deze set is een geweldige introductie in de wereld van Osmo, en biedt alles wat kinderen nodig hebben om actief en fysiek leren en digitaal plezier te combineren met behulp van fysieke accessoires en vijf verschillende apps: Numbers (rekenen), Tangram (puzzelen), Words (spelling), Newton (natuurkunde) en Masterpiece (tekenen). Alle spellen zijn – naast andere talen – ook te spelen in het Nederlands en Frans. De eerste versie was alleen in het Engels te bekijken en deze set is nu helemaal vernieuwd.

Bekijk de Genius starter kit hier

Osmo

Volgens Osmo zelf is het geschikt voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar, maar ik speelde de oudere versie ook al vaak met kleuters. Vooral de kinderen die al veel kunnen in groep 2 vinden het leuk.

Wat is veranderd?

Wat ik heel tof vind is dat je nu één app hebt waar alle spellen aan gekoppeld zijn. Ze verzamelen zeg maar in een hoofdapp en van daaruit kun je nu ook punten verdienen in het algemeen, dus niet per spel apart. Ook zijn er extra apps toegevoegd die je met hetzelfde materiaal kan spelen. Wij hebben bijvoorbeeld ook Osmo Coding waarmee je nu extra spellen kunt spelen. Als ouder krijg je een mail met wat je kinderen thuis spelen, dit kan natuurlijk ook in de klas met een eigen account voor alle kinderen.

De Osmo Genius Starter Kit is vernieuwd!

Wat zit er in de Osmo Genius Starter Kit?

  • Osmo basis voor iPad (het maakt niet uit welke je hebt)
  • Tangram stukken
  • Numbers blokjes
  • Words blokjes
  • Stapelbare opslag voor elke game & 5 game apps: Numbers, Tangram, Words, Newton en Masterpiece.

Bekijk hier de Genius Starter Kit. 

Wat vind ik?

Ik was al enorm fan van de Osmo en wordt er enorm hebberig van, want er zijn allerlei uitbreidingen mogelijk, bekijk ze hier allemaal. Het ziet er nu met de app nog aantrekkelijker uit. Het is natuurlijk spelen op de iPad, maar dan toch met materiaal, dus je kijkt niet alleen maar op het scherm. Er is zoveel te leren! Tekenen, rekenen, woorden, coderen, vormen, tangram en ondertussen spelen. Dus echt spelenderwijs leren met de Osmo en daarom vind ik het ook zo leuk! De kinderen in mijn kleuterklas waren altijd razend enthousiast als ik dit tevoorschijn toverde en de hele klas wilde het liefst tegelijkertijd. Echt een tip als cadeau of als materiaal voor bij de iPad in de klas.

Bekijk de Genius starter kit hier