Jij kan het ook!

Dramalessen met het boek Jij kan het ook!

Ik ben dol op het geven van dramalessen en heb veel toneel gespeeld in mijn vrije tijd. Toch doe ik er in de klas veel te weinig mee. Waarom? Omdat ik niet zo snel een les paraat heb. Met het boek Jij kan het ook! wel. 

Jij kan het ook!

Ik wil graag drama geven in de klas, maar hoe doe ik dat? Jij kan het ook! is het antwoord hierop. Meer dan 200 drama-opdrachten die je meteen als les kunt inzetten. Onderverdeeld in seizoenen en thema’s voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Bomvol inspiratie en leuke lessen die je meteen kunt geven dus. De kerndoelen van drama zijn erin verwerkt, dus genoeg tools om snel aan de slag te gaan.

Jij kan het ook!

Esther Erdtsieck-Blaaser

Esther Erdtsieck-Blaaser is de schrijfster van het boek. Ze studeerde af als docent drama en heeft nu haar eigen praktijk als dramacoach waarin ze lesgeeft aan duizenden kinderen per jaar.  

Wat vind ik?

De lessen

Jij kan het ook! bevat leuke lessen die je inderdaad direct kunt inzetten in de klas. Ik vind het vooral ook fijn dat je (bijna) niets nodig hebt voor de lessen. Ze vragen weinig voorbereiding en je kunt ze snel geven. Ook fijn om een oefening in de pauze erbij te pakken als je door de regen niet naar buiten kunt bijvoorbeeld.
Je kunt de activiteiten ook inzetten voor de gouden weken, aangezien de kinderen elkaar beter leren kennen door gebruik te maken van hun lijf.

Groep 3

Ik keek naar de lessen voor de middenbouw, maar die zijn voor groep 3 nog wel te moeilijk. De lessen voor de onderbouw kan ik wel met hen doen. Dit zijn oefeningen die je met de hele klas tegelijk doet, precies wat lukt met kleuters (en groep 3). De lessen voor de middenbouw kun je wel vanaf groep 4 geven. De lessen voor de bovenbouw zijn een stuk moeilijker, maar hebben ook maar weinig voorbereiding nodig.

Jij kan het ook!

De cd

De bijkomende cd van Jij kan het ook! is echt ideaal! Ik vind het fijn om een geleide fantasie met (jonge) kinderen te doen. Met de cd wordt dat voor je gedaan en hoef je ook geen verhaal zelf te verzinnen. De muziek is leuk en past goed bij de kinderen. Zo is er echt over het tempo van de track over het bos nagedacht. Je hoort de muziek in de wind en de tekst loopt mooi op de muziek. De stem (van Esther) vind ik heel prettig om naar te luisteren.

Vormgeving

De vormgeving van het boek vind ik persoonlijk niet zo mooi. De kaft is dun waardoor het boekje snel vouwt. Het boek is behoorlijk aan de prijs voor de vormgeving. Maar ik snap de prijs wel, vanwege het aantal werkvormen en natuurlijk de cd die echt goed in elkaar zit.

Een fijn boek dus om in de klas te hebben staan en er snel bij te pakken voor een leuke dramales. 

Bestel het boek hier.

Dit is een #jufmaikeadd