Fien & Teun - Het GiGaGrote Kriebelbeestjesboek

Fien & Teun – Het GiGaGrote Kriebelbeestjesboek WIN

Fien & Teun zijn grote vrienden van veel kinderen, zeker als je ook de Avonturenboerderij kent waar wij graag komen en nu om hetzelfde thema draait. Er is nu een nieuw boek uit: Fien & Teun – Het GiGaGrote Kriebelbeestjesboek met voorleesverhalen en activiteiten rond kriebelbeestjes.

Fien & Teun – Het GiGaGrote Kriebelbeestjesboek

Ontdek samen met Fien en Teun in tien vrolijke voorleesverhalen de leukste en meest bekende kriebelbeestjes die je ook zomaar in je eigen achtertuin kunt tegenkomen. Van stippenbeesten tot hagelslag op pootjes… het lijkt wel een kleine dierentuin!
Waar komen al die bijzondere beestjes vandaan? En hoe belangrijk zijn insecten voor onze natuur? Lees en ontdek het in dit voorleesboek vol kriebelbeestjes, boordevol verhalen en leuke knutsel- en doe-opdrachten. Maak een insectenhotel, bloembommetjes en nog veel meer. Ga op avontuur in je achtertuin!

Bekijk het boek hier.

Wat vinden wij?

Onze dochter is helemaal gek op avontuur en vraagt vaak wanneer we weer naar “Fien en Teun” gaan. Ze bedoelt dan natuurlijk de avonturenboerderij en ik snap dat! Er is genoeg te doen en te zien én dan zijn er ook nog optredens. Dus nu er weer wat meer kan, moeten we maar weer eens gaan. In het boek vindt je dan ook de mogelijkheid voor een tweede kaartje gratis. Ze staat dan ook te juichen als ze het boek ziet. Onze oudste van zeven, vindt de natuur dan weer heel interessant en gaat graag op zoek naar kriebelbeestjes.

Het boek begint met een introductie over de insecten met wat korte weetjes. Daarna beginnen de voorleesverhalen geschreven door René Noorderveen. De illustaries zijn van Anet van der Vorst. De verhaaltjes zijn grappig en herkenbaar voor jonge kinderen. In de verhaaltjes leer je ook echt iets over de kriebelbeestjes, handig als je dat thema volgt in de klas dus!

Fien & Teun - Het GiGaGrote Kriebelbeestjesboek

De opdrachten zijn heel afwisselend en leuk. Zoals maak een insectendoos, zorg voor bijenbloemen (wij zaaien elk jaar wilde bloemen in onze tuin, heel leuk) en hoe je er zaadbommen van kan maken. Maar ook hoe je zelf antigmuggencrème maakt.

Bekijk het boek hier.

Win

Je maakt kans op een exemplaar van dit leuke kriebelbeestjesboek. Zet hieronder in een reactie (op de site) voor wie je mee wilt doen. Dinsdag 8 juni mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog

Gerelateerde berichten