Franse Alpen in de zomer

Terwijl de voorjaarsvakantie weer voorbij is en de skiënde mensen weer uit de Alpen trekken, denk ik aan de Franse Alpen in de zomer. Want ook in de zomervakantie is het heel leuk om dit gebied te bezoeken. 

Franse Alpen in de zomer

Afgelopen zomer waren wij op vakantie naar Savoie Mont-Blanc. Een echt wintersportgebied, maar ook in de zomer prachtig om te bezoeken. Ik was nog nooit naar de bergen op vakantie geweest en was zeker aangenaam verrast door de natuur. De meeste dagen dat we er waren was het ook nog eens heerlijk weer, we hebben dus echt genoten. Heerlijk voor een vakantie Frankrijk met kinderen.

Bekijk de accommodaties waar wij verbleven in het blog: NAAR DE BERGEN IN DE ZOMER?

Savoie Mont-Blanc

Savoie Mont-Blanc ligt in de Westelijke Alpen. Het gebied staat bekend om de wintersport, maar ook voor het wielrennen en mountainbiken kun je er goed terecht. Iedereen kent wel Mont Blanc die het stralende middelpunt vormt van het gebied. Het klimaat is wat afhankelijk van hoe hoog je zit, maar rond Annecy ligt de gemiddelde temperatuur rond de 27 graden in de zomer. In de zomer komt vaak de Tour de France langs dit gebied, leuk om te kijken natuurlijk.

Mont Blanc

Mont Blanc

Een aanrader is om de Mont Blanc te bezoeken. Je kunt met een grote lift heel hoog op de berg komen, je hebt dan fantastisch uitzicht. Toen wij er waren, lag er zeker ook sneeuw, ook al was het midden in de zomer. Je zag mensen ook op de berg lopen en er stonden tenten waar de bergbeklimmers in sliepen. Bijzonder om te zien!

Wandelen

Savoie Mont Blanc

De Franse Alpen in de zomer zijn natuurlijk prachtig om heerlijk veel te wandelen. Je kunt langs goede verharde paden lopen, maar ook allerlei kleine slingerweggetjes kiezen dwars door de bergen. Ook als je een geoefende wandelaar bent, komt je goed aan je trekken, je kunt hele dagen op pad zijn. Vooral in de omgeving van La Rosière kun je prachtig wandelen. Hier hebben we de prachtigste plaatjes in de bergen gezien.

Bekijk meer activiteiten: EROP UIT IN LA ROSIÈRE

Activiteiten

Op vakantie in Portes du Soleil

Vooral in de wat lager gelegen gebieden, zoals Portes de Soleil, is er van alles te ondernemen, voor jong en oud. Zo zijn er musea te bezoeken, zijn er speciale activiteiten voor kinderen in de zomervakantie en kan je veel actieve activiteiten doen, zoals het klimpark van de foto.

Bekijk de activiteiten die wij deden in: OP VAKANTIE IN PORTES DU SOLEIL

Ik was vooral verrast door de mooie natuur. Ik zou er graag nog eens terug gaan als onze kinderen wat groter zijn om flink te wandelen in de prachtige omgeving.

Meer weten over La Rosière en omgeving?

Kijk dan op de volgende sites:

Savoie Mont Blanc

La Rosière

Meer informatie over vakanties in Frankrijk? Kijk op de site van France.fr, de site van het Frans bureau voor toerisme.

Ben jij wel eens naar de Franse Alpen in de zomer geweest? 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren