Het boek dat niemand wilde lezen

Het boek dat niemand wilde lezen

Een boek zijn is nog niet makkelijk. Lezers doen van alles om je te vernielen, zoals je rug breken en bladzijdes omvouwen. Dit boek beschrijft al zijn struggles. Het is hilarisch en goedgekeurd door onze kinderboekenschrijver en oudste van 9 thuis ;). Je kunt het winnen!

Het boek dat niemand wilde lezen

Het boek vertelt zelf over de inhoud:

Lezers beoordelen je op je cover, breken je rug en vouwen je bladzijden om…
Meer nog: vervelende schrijvers vullen al je mooie pagina’s met totale onzin.
Dit is het verhaal van het verwaarloosde boek dat niemand wilde lezen. Kan zijn lot veranderen als hetuiteindelijk de juiste lezer ontmoet?

Een origineel en hilarisch boek voor boekenfans, vertaald door Edward van de Vendel.

Bekijk het boek hier

Over de makers

Richard Ayoade is een Britse acteur, komiek, presentator, regisseur en schrijver. Hij won een BAFTA-award voor zijn rol in een sitcom en schreef al enkele boeken over film. Hij combineert surreële humor steeds met gevatheid.

Tor Freeman illustreert en maakt kinderboeken en strips. Haar werk won al verschillende prijzen. Haar kleurrijke tekeningen zitten boordevol grappige details

Het boek dat niemand wilde lezen

Wat vinden wij?

Het boek doet mij denken aan Het boek zonder tekeningen. Het heeft dezelfde stijl, humoristisch en het vertelt iets over boeken. Maar dit boek is wel duidelijk voor oudere kinderen, er staat veel meer tekst in. Het boek staat op geschikt vanaf 10 jaar, om zelf te lezen. Maar wij lezen het thuis voor en dan kan het zeker wel vanaf 8 jaar. De tekst is niet heel moeilijk, maar pittig genoeg om mooie gesprekken over te voeren. Onze oudste is erin aan het lezen met zijn vader, de kinderboekenschrijver ;). Hij is dus behoorlijk kritisch, maar vindt dit erg leuk. Nou moeten we ook wel zeggen dat we van Britse humor houden en dit boek is echt hilarisch! Verschillende lettertypes, zoals in dit boek, vind ik ook altijd leuk om te lezen. Vooral de soort voetnoten onderin de bladzijdes zijn erg grappig.

Bekijk het boek hier

Winnen

Je hoort, wij zijn enthousiast en jij kunt ook een exemplaar winnen. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Na de meivakantie mail ik de winnaar.

Er staat een affiliate link in dit blog.