Het eigenwijze huisdierenboek WIN

Het eigenwijze huisdierenboek WIN

Een leuk boek voor Kinderboekenweek 2022 én dierendag: Het eigenwijze huisdierenboek van Marc ter Horst & Tom Schoonooghe. Alles wat je nog niet wist over (je) huisdieren! Je kunt het winnen.

Het eigenwijze huisdierenboek WIN

Marc ter Horst schrijft boeken met allerlei weetjes erin. Deze keer alles wat je moet weten over huisdieren. Soms doet hij dat braaf als een hulphond, soms eigenwijs als een fret, maar altijd nieuwsgierig als een alpaca. Nu zijn het ook grappige weetjes over dieren die je waarschijnlijk wel kent, maar de weetjes niet!

Wil je weten:

  • Welk dier zijn eigen keutels opeet?
  • Hoeveel dieren er in je bed zitten?
  • Wat het verschil is tussen een lama en een alpaca?
  • Welk huisdier non-binair is?
  • Hoe goed paarden kunnen tellen?

Dan moet je dit boek lezen. Ook zeker leuk om in de Kinderboekenweek 2022 voor te lezen, in het thema natuur en groen.

Bekijk het boek hier

Over de makers van Het eigenwijze huisdierenboek

Marc ter Horst

Marc ter Horst schrijft informatieve kinderboeken over de aarde, natuur en geschiedenis. Zijn boeken zijn in diverse landen vertaald en bekroond.

Tom Schoonooghe werkt als freelance illustrator. Zijn tekeningen en ontwerpen zijn te zien op muren, in decoraties, op posters, sites en in animaties. Zijn kinderboeken werden bekroond en vertaald in verschillende talen.

Wat vind ik van het boek?

Het eigenwijze huisdierenboek

Als eerste vind ik de illustraties echt prachtig, net kunstwerkjes! Vooral deze van de foto vind ik fantastisch, met dat kleine poppetje onderaan. Wat een details en toch op kinderen gericht.

En dan de teksten, ze lezen lekker weg, dus ook leuk om per dier voor te lezen. Top dat het breder is getrokken, zodat er ook zilvervisjes erin voorkomen, die zien we vaak op school! Je kunt lekker grasduinen door het boek, je hoeft het niet achter elkaar te lezen. Er zitten ook zeker leuke grapjes in, zoals de tekkel: de een roofdier in de vorm van een knakworst.

Win

Je maakt kans op het boek. Laat hieronder (op de site) je reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 4 oktober (op dierendag, hoe toepasselijk!) mail ik de winnaar.