het kasteel van de koning WIN

het kasteel van de koning WIN

het kasteel van de koning is speciaal uitgebracht voor de Kinderboekenweek. Een fijn handzaam boek van karton, dus geschikt voor dreumesen en peuters. Je kunt het winnen.

het kasteel van de koning

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2020 is het nieuwe kartonboek het kasteel van de koning uitgebracht. De sprookjesachtige illustraties van Dick Bruna nemen je mee terug in de tijd, naar een wereld van kastelen en ridders.

Bekijk het boek hier

De koning en de koningin wonen in een kasteel in het bos. Samen met de prins en de prinses, die graag verstoppertje spelen in de kasteeltuin. Het kasteel heeft ook een brug en een poort. Wie houden daar de wacht? Dat zijn de ridders! Weet jij wat een ridder draagt? Kijk achter de flapjes om nog meer over het leven op een kasteel te ontdekken.

De Kinderboekenweek 2020 staat in het teken van geschiedenis. Het kasteel van de koningsluit prachtig aan bij het motto ‘En toen?’ en is vooral geschikt voor dreumesen en peuters.

het kasteel van de koning

Wat vinden wij?

Onze peuter thuis begon er meteen in te bladeren, ze is dol op boeken en zeker op nijntje! Deze kartonnen boeken herkent ze dan ook meteen. De flappen zijn lekker groot, dus ook geschikt voor kleine handjes. Wel handig om zelf even de flappen een keer om te buigen, dit gaat best moeilijk. Het leent zich dus ook goed om woorden te oefenen, vooral die achter de flappen. Het ziet er aantrekkelijk uit, leuk voor jongens én meiden. Het verhaal is simpel, het gaat vooral om een korte beschrijving van het kasteel. Er zit geen verhaallijn in, maar leuk voor jonge kinderen om de woorden te leren.

Bekijk het boek hier

Win!

Je maakt kans op een exemplaar. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 29 september mail ik de winnaar.