Hoppa! Een nieuwe Mees Kees WIN

Hoppa! Een nieuwe Mees Kees WIN

Hoppa! Er is weer een nieuwe Mees Kees Hoppa ;). Het laatste deel is al van 2016. Hoppa gaat over de fancy fair op school. Zou het 6b lukken om hieraan mee te doen? Je kunt een exemplaar winnen!

Mees Kees Hoppa

Sinds de films kan niemand er meer onderuit: Mees Kees is de leukste stagiair van Nederland.
Mirjam Oldenhave miste haar geliefde stagiair Mees Kees. Ook hoorde ze op een aantal basisscholen dat ze heel snel een nieuw deel moest schrijven. Dat deed ze, hoppa! Rick de Haas maakte weer de herkenbare en grappige illustraties.

Bekijk het boek hier

Hoppa! Een nieuwe Mees Kees

Het verhaal

Het boek is geschreven vanuit Tobias. Je kunt je daarom helemaal inleven in de ik-persoon. Er komt een fancy fair op de school van Tobias om geld op te halen voor een goed doel. Dat wordt overigens op een echte Dreus-manier aan de klas vertelt, gelukkig hebben ze een Dreus-vertaler in de klas ;). Groep 6B maakt een circusvoorstelling. Maar door een samenloop van omstandigheden gaat het niet door tijdens de fancy fair. Kunnen ze hun circus toch opvoeren?

Bekijk het boek hier

Bekijk ook De GROTE MEES KEES. 

Wat vind ik?

Het boek leest weer heerlijk snel weg. Echt geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar om zelf te lezen. AVI M6 en E6 niveau, dus goed te doen. Zeker voor kinderen die niet zo van lezen houden, leest dit boek vlot weg. Kinderen die al goed kunnen lezen vinden de tekst wellicht wat te simpel, maar het verhaal wel leuk. Fijn om te lezen hoe de kinderen reageren en zeker ook de meester. Hier zit een behoorlijk staaltje pedagogisch tact en betrokkenheid bij.

Hoppa! Een nieuwe Mees Kees

De illustraties maken het helemaal beeldend, herkenbaar én grappig.

Win

Je kunt een exemplaar winnen! Zet hieronder een reactie (op de site) als je mee wilt doen. Maandag 25 november mail ik de winnaar.

 

Thema Circus; Mees Kees: Hoppa!