De grote Mees Kees WIN

De grote Mees Kees WIN

Mees Kees – Een pittig klasje is dit jaar het boek voor de actie Geef een boek cadeau. Van januari t/m mei is de musicalvoorstelling Mees Kees op Kamp te zien in theaters in Nederland. Én er is nu een groot voorleesboek verschenen met daarin twee verhalen van Mees Kees, De grote Mees Kees. En die kun je winnen.

De grote Mees Kees

Alle kinderen vinden Mees Kees de leukste meester ooit, ook al is hij nog maar een stagiair. (Wel grappig dat hij dus in alle verhalen eeuwige stagiair blijft ;)). Hij geeft moppendictee en vindt dat je de sommen best mag overschrijven als het rekenwonder uit de klas ze al heeft gemaakt. Maar het fijnst is dat hij altijd een goeie oplossing verzint bij rampen, of het nou over spelling gaat of over hoe je in plaats van een saaie musical een fantastisch stuk opvoert! Of zoals in het eerste verhaal, een spreekbeurt houden over een kauwtje, omdat Tobias (de hoofdpersoon van de verhalen) er een mee de klas in heeft genomen. Zolang directeur Dreus er maar niet achterkomt dat het verzinsels zijn… In dit lekker dikke voorleesboek zijn de verhalen van Mees Kees duidelijk, maar ook prachtig en in kleur geïllustreerd, zodat ook de jonge MeesKees-fans ervan kunnen genieten. In dit deel zijn de verhalen De rekenrap en In de gloria opgenomen. Bekijk ook het boek Hoppa van Mees Kees. 

Bekijk het boek hier

De musical

Over de makers

Mirjam Oldenhave wilde als kind juf (ook een leuk beroep ;)) worden en was gek op lezen. Na de middelbare school volgde Mirjam een opleiding tot dramatherapeut, waarna ze toneel- en muziekles ging geven in het speciaal onderwijs. Het meest bekend zijn haar boeken over mees Kees. Maar Mirjam heeft veel meer geschreven, waaronder Een vriendin met vuisten, Boutje en De levens van Lanya. Inmiddels is Mirjam al meer dan 25 jaar schrijfster. 

Rick de Haas ging naar de kunstacademie in Den Haag, afdeling illustratie. Hij woont en werkt al vrijwel zijn hele leven in Tilburg. Rick is onder meer bekend van zijn illustraties voor De GorgelsMees Kees en Boutje. In 2023 verscheen zijn eigen prentenboek Midwinternacht bij Ploegsma. 

Voorlezen of zelf lezen

De grote Mees Kees

De verhalen zijn leuk om zelf te lezen, maar ook om voor te lezen. Vanwege de leeftijd van de kinderen in het boek vind ik het voorlezen geschikt vanaf groep 5 ongeveer. Ook heeft Tobias niet zo’n fijne thuissitatuatie, dat kun je vanaf groep 5 dan ook goed bespreken. Op die leeftijd kunnen veel kinderen het zelf ook al lezen. 

Win 

Je maakt kans op dit boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Na de voorjaarsvakantie (midden Nederland) mail ik de winnaar. 

Er staat een affiliate link in dit blog.