Wat is erger: staken of ziek?

Wat is erger: staken of ziek?

In het noorden van het land gaan leerkrachten binnenkort weer staken. Niet iedereen is het ermee eens. Het alternatief is dat veel kinderen naar huis gestuurd worden door zieke leerkrachten. Ook dat is aan de orde van de dag. Wat is erger: staken of ziek? 

Wat is erger: staken of ziek?

In Noord-Nederland wordt op 14 februari gestaakt. Niet alle geluiden eromheen zijn positief, maar ik sta er volledig achter. Ik leg uit waarom.

Lerarentekort

Ik hoor het overal om me heen, er zijn geen invallers meer te krijgen. En zelfs in grote steden zijn er steeds meer vacatures. De markt trekt aan, wat gunstig is voor leerkrachten die banen zoeken, maar de invallers zijn ‘op’. Ook op mijn school moet veel opgevangen worden door interne leerkrachten bij ziekte lees ik in de mail nu ik thuis met verlof ben. Dit zal alleen maar oplopen. Minder studenten bij de Pabo’s, leerkrachten die vertrekken uit het beroep omdat het zwaar is en niet genoeg betaalt. Daar moet echt iets aan gedaan worden!

Lerarentekort is nu

De website lerarentekortisnu.nl maakt inzichtelijk hoeveel kinderen thuis zitten doordat er geen invallers zijn. Of leerkrachten vangen het onderling op wat alleen maar meer werkdruk geeft. Risico op burn-out ligt op de loer…

Liever staken dan naar huis gestuurd

Steeds meer klassen worden naar huis gestuurd omdat er geen vervangende leerkracht te vinden is. Als de leerkracht zich al ziek durft te melden…

Mijn zoon gaat ook bijna voor het eerst naar school en ik heb liever dat zijn leerkrachten gaan staken dan dat zijn klas naar huis gestuurd wordt. Bij het staken weet je tenminste de datum van tevoren. Bij ziekte is het ter plekke en is het een stuk moeilijker opvang vinden.

Lees ook:STAKEN DINSDAG?

Kinderen verdienen goed onderwijs

Op veel plekken krijgen de kinderen nu niet het onderwijs dat ze verdienen. Om daar weer verandering in te brengen wordt er gestaakt en daar sta ik helemaal achter.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren