JE MOET NU NAAR ME LUISTEREN!

JE MOET NU NAAR ME LUISTEREN!

Arie, JE MOET NU NAAR ME LUISTEREN! Later werk je misschien bij het ministerie en dan moet je dit goed in je oren knopen. Goed luisteren naar de meester en juf is heel belangrijk en volwassenen lijken dat een beetje vergeten te zijn. Waarom je moet luisteren vraag je? 

Omdat juffen en meester (bijna) alles weten natuurlijk! Ze weten veel over taal en rekenen, maar ook zeker over hun werk. Ze weten heel goed hoe ze juf of meester moeten zijn.

Deze week kwamen er weer twee grote nieuwsberichten online over jouw juffen en meesters.

Passend onderwijs werkt niet

en

Toelatingstoetsen op de Pabo leidt niet tot betere docenten.

Dat had deze juf je allang verteld hè Arie. EN DAAROM MOET JE NU DUS EENS GAAN LUISTEREN!

Passend onderwijs

In 2012 miste je al een dagje school hè Arie, weet je dat nog? Jouw juf ging staken tegen de bezuinigingen op passend onderwijs. Toen wisten we al dat het niet zou werken hè. Dat veel kinderen het moeilijk zouden krijgen en de werkdruk voor jouw juf te hoog. Maar luisterden de grote mensen? NOPE.

Lees ook: BRIEF AAN SANDER DEKKER

Goede docenten?

Jouw juf is goed in haar vak. Ze heeft er hard voor gewerkt op de Pabo, papiertje binnen en het leren is nooit gestopt. Elke dag denkt ze na hoe het beter kan, heeft ze gesprekken over haar vak met collega’s en leest ze veel om op de hoogte te blijven over het onderwijs. Maar ze heeft ook een gezin te onderhouden, of ze wil graag een huis kopen. En dat is lastig met het salaris. Dus roept je juf al een tijd: HET SALARIS MOET OMHOOG! Dan kiezen echt goede studenten ook weer voor de Pabo. En blijven de goede juffen en meesters jou lesgeven. Want je mist nu wel wat vaker een dagje hè Arie. Niet alleen door het staken, maar ook omdat je juf soms ziek is en er dan geen andere juf of meester meer is.

Lees ook: SANDER DEKKER BIJ JUF MAIKE IN DE KLAS

LUISTEREN!

En daarom is het belangrijk om naar je juf te blijven luisteren Arie. Jouw juf weet heel goed wat er belangrijk is voor haar vak. Ze heeft de oplossing!

Wil je iets voor me doen?

Wil jij iets voor je juf doen Arie? Wil je later, als je groot bent, naar die grote mensen stappen? En wil je ze dan zeggen dat het heeeeeel belangrijk is om goed te blijven luisteren naar de juffen en meesters? Vraag dan ook meteen om een zak geld. Misschien luisteren ze beter naar jou dan naar je oude juf.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren