Jesse Kreeks Ruimtereisgids - Win

Jesse Kreeks Ruimtereisgids – Win

Door Suzanne. In het eerste deel van Jesse Kreek hebben we kennis gemaakt met Jesse die geld nodig heeft om een verjaardagscadeau voor zijn moeder te kopen. Hij reageert op een advertentie in de krant en zijn ruimte-avontuur begint. Op dat eerste boek is nu een vervolg; Jesse Kreeks Ruimtereisgids en jij kunt hem winnen! 

Jesse Kreeks Ruimtereisgids

In dit tweede deel over Jesse Kreek heeft onze held alles klaarstaan om zijn ruimtereisbureau te openen. Tijdens een reis naar een andere planeet komen onze vrienden echter Wauwel Zieleknijper en zijn reisgezelschap tegen. Zieleknijper is 500 jaar geleden op reis gegaan voor de CCC, maar omdat de tijd op die planeet veel langzamer gaat is hij hier 500 jaar weggeweest. Hij is niet blij als hij terug komt en eist zijn baan als voorzitter van de CCC terug.
Voor Jesse en zijn vrienden zit er niets anders op dan te vluchten en vermiste leden van de CCC op te sporen om Zieleknijper weg te stemmen. Zo gaat het gezelschap op zoek naar vermiste leden en bezoekt daarbij weer vele vreemde planeten vol met nog vreemdere wezens.

Bekijk het boek hier. 

Jesse Kreek reisgids

Wat vind ik?

Het eerste deel van deze serie vond ik erg grappig. De knotsgekke professor weet ook in dit boek weer regelmatig een lach op je gezicht te brengen. Rare gebeurtenissen, bizarre planeten en smerige verhalen volgen elkaar ook in dit boek in een vlot tempo op.
Mocht je het eerste boek niet gelezen hebben, geen probleem. In dit tweede deel wordt het verhaal hier en daar onderbroken om een korte uitleg of terugblik te geven. In het boek zitten verwijzingen naar andere boeken, woordgrapjes en hilarische tekeningen van Chris Mould.
Dit is echt een boek dat ik als kind graag had willen lezen, maar waar ik ook nu nog heerlijk in kan duiken. Het is een wereld vol met bijzondere wezens, een tikje magie en heel veel humor. Een aanrader voor (sterkere) lezers vanaf 9 jaar.

Wil jij ook mee op ruimtereis?

Bekijk het boek hier. 

Win

Je maakt kans op een exemplaar van het boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 19 januari mailen we de winnaar.

Er staat een affiliatie link in dit blog.